keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Pilkkuja, punaista

Kesä tuli hetkeksi takaisin ja mikäs sen mukavampaa; neuletakkeja ehtii käyttää ihan riittävästi syksyn, talven ja kevään mittaan. Päivän asussa ei nyt ole muuta vintagea kuin 70-luvun platform-remmikengät; tyylikin on enemmän perussöpöilevä kuin mitään vanhaa tavoitteleva.


Sifonkimekko on parin vuoden takaa Lindexiltä ja punaiset sukkahousut virolaisesta nettikaupasta. Sukkahousut - todella, siinäpä odottajan pukeutumispulma! Olen tottunut siihen, että syksyn tullen käytössä on valtava skaala erilaisia sukkiksia: saumallisia, värikkäitä, kuviollisia, mattapintaisia, kiiltäviä... Nyt vain harvat tavallisista sukkiksista venyvät pallon päälle, ja äitiyssukkahousujen valikoima on luvalla sanoen masentava: ihonväristä (niitä minulla onkin), mustaa (check), harmahtavaa. Siinäpä se. Lisäksi sukkahousut tavataan käyttää loppuun, ja etenkin äitiysmallisia löytää kirppiksiltä vain hyvällä onnella.

Aloin järkeillä, että ehkä enemmän hameväelle suunnattuja raskausajan asusteita löytyisi Virosta, ja näin olikin. Relaxmomista löytyi niin pitsisiä, verkkoisia kuin värikkäitäkin äitiyssukkahousuja, saumallisia ei sentään, harmi kyllä. Jätin pitsit ja verkot puotiin, mutta tilasin pitkään harkittuani punaiset ja violetinpinkit. Punaiset sääret tuovat elämänlaatua! Vinkki: hakusanalla rasedate riided löytyy äitiysvaatteita virolaisista puodeista.


Raskaus on puolivälissä, ja matkassa kulkee rantapallo. Vauhdissa tuntuu välillä pientä hidastumista, vauvan vauhdissa ei. Sain muuten - harvinaista ja kivaa! - lukijalta postaustoiveen, jonka ennemmin tai myöhemmin toteutankin. Tuula haluaisi kuulla, millaisia vauvatarvikkeita aiomme käyttää; käytettyjä vai uusia. Se on ihan olennainen kysymys Kierrätyskeijujenkin kannalta, joten näistä kuulette vielä lähiaikoina.


9 kommenttia:

 1. Pirtsakka asu! Mekko on kiva. Tuntuu muuten, että sukkahousutarjonta on muutenkin vähentynyt tavan kaupoista. Leggingsejä on tullut tilalle, mutta kun ei ne ole niin kivoja hameen kanssa. Ihanaa, että toteutat sen postaustoiveen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai toteutan, kyselkää vain lisää, jos olisi joku aihe, mistä haluasitte kuulla :) Totta, että leggingsejä on nykyisin varmaan yhtä paljon kuin sukkahousuja tarjolla, vaikka tuntuu, ettei niitä enää niin katukuvassa näe. Minä en oikein koskaan oppinut niitä pitämään, yritin kyllä muutama vuosi sitten.

   Poista
  2. Sama juttu. Ostin niitä joku vuosi sitten ja mutta en tykännyt hameen kanssa. Vaikka ne voi muitten päällä näyttää kivalta hameenkin kanssa, niin itse en viihtynyt niissä.

   Poista
 2. Sukkahousut ovat hienot, ja kengät eritoten! Minulla olisi postaustoive, tosin luulen, että olet tämmöistä jo itse ajatellutkin. Vanhat odottajille suunnatut mainokset, koskivat ne sitten kosmetiikkaa, alusvaatteita, lääkkeitä taikka vauvan tulevia varusteita, ovat yleensä aika söpöjä ja joskus suorastaan karmaisevia nykyajan näkökulmasta katsottuna. Olisi hauskaa, jos löytäisit tuollaisia vanhoja mainoksia ja skannaisit niitä meidän iloksemme! t. Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lotta, ideasta! Meidän skanneri on rikki, mutta uusi hankitaan heti, kun ehditään, ja sitten lupaan mainospostauksen. Vanhoja vauva-aiheisia juttuja on koottu myös Retrovauvat-kirjaan, jota olin muutama vuosi sitten tekemässä; kirjastosta pitäisi löytyä!

   Poista
 3. Jos sukkahousuissa on haarakiila, mutta ei kantapäävahviketta, ne voi pukea myös niin, että takapuoli on edessä, jolloin mahalla on enemmän tilaa. Mä muistan tehneeni niin, omien raskauksien aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistoidea! Pitääkin katsoa, löytyisikö tällaisia kiinnostavan värisinä.

   Poista
 4. Käytin tota Sannan vinkkiä aikanaan . Ostin muuten silloin käyttötarkoitukseen 1-2 numeroa omaa kokoani isommat sukkahousut ja peppupuoli eteen puettuna toimivat hyvin. Kiva asu, osaat yhdistellä. Kiinnostaa myös vauvavarustelu, käytätkö retroa vai suositko uutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvavarustelusta kirjoitan oman postauksensa myöhemmin, mutta lyhyesti, että retroa ja käytettyä. Sitä on esikoisen jäljiltä jemmassakin paljon, sillä asuimme samassa talossa jo hänen syntyessään eikä kamaa ole ollut fyysinen pakko kierrättää pois...

   Poista