sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Haaveiden sohva

Selailin työpöydälläni pitkään lojunutta Kotiliettä, numero 17, syyskuun I vuodelta 1951. Kiinnostavin osuus löytyi tällä kertaa takakannesta: huonekaluliike Askon mainos viehättävine keittiö- ja olohuoneinteriööreineen. Tai no, Tohtori-kalustolla varustettu edustusolohuone ei viehätä läheskään yhtä paljon kuin alemman kuvan "pienkodin olohuone", josta kelpuuttaisin ihan jokaisen kalusteen meille.


Itse asiassa meillä taitaa ollakin tuo sohvapöytä, vaariltani peritty, ja voi olla, että minulla oli tuollainen kirjoituspöytä opiskeluaikoina. Vieläkin harmittaa, että annoin sen pois, kun se ei mahtunut johonkin kotiini noin vuonna 1998. Tilalle hankittiin kammottavan ruma mutta pienempi lastulevyinen tietokonepöytä, joka varmasti jo nyt on kaatopaikalla.

Mutta se, mikä pysäytti mainoksen äärelle, on tuo sohva.


Meille nimittäin tarvittaisiin kesäkodin sohva, ja kesäkoti kyllä täyttää 55 neliömetrillään "pienkodin" tunnusmerkit. Sohva tulee yhdistettyyn olo- ja ruokailutilaan, johon kaiken lisäksi haaveilen tulisijaa, joten se ei saa olla suuri. Kahdenistuttava käsinojallinen olisi juuri hyvä. Itse asiassa, jos tuo mainoksen sohva tulisi jossain vastaan, ostaisin sen heti kysymättä muulta perheeltä mitään ja vaikka myymällä kengät jalastani sen lunastamiseksi.

Niin että vinkkiä saa antaa, jos tuollainen jossain Turun seudun kirpputorilla tai kauempanakin nettikirppiksellä on tarjolla!

7 kommenttia:

 1. Minulla ei ole antaa vinkkiä sohvan suhteen, mutta huomiotani kiinnitti, että lehti on aikoinaan tullut Kosti Koskiselle. :) Hän oli raumalainen taiteilija, omasta mielestäni erittäin lahjakas. Koskisen taiteen iso näyttely oli Raumalla 2005 hänen syntymänsä satavuotisjuhlan kunniaksi. - Lotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta! Onpa hauska lisätieto! En muista ollenkaan, mistä tämä lehti on minulle päätynyt, joltain kirpputorilta varmaan.

   Poista
 2. Haa! Kosti Koskinen oli mukana toimittamassani kirjassa Sherlock Holmes Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä ennusmerkki, että mainoksen sohva kuuluu meille!

   Poista
 3. Tuo sohva näyttää kivalle. Nuo entisajan kalusteet on tehty pieniin huoneisin ja mittasuhteiltaan, siksi sopivia myös nykyasuntoihin. Tarkkana saa olla mittojen kanssa, että löytää kalusteet, jotka säilyttää tilan tunnun huoneissa. Valitettavasti ei ole tarjota sulle haluamaasi sohvaa, mutta lupaan vinkata, jos jossain sellaisen näen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Tosi hieno, mutta taitaa jäädä noutomahdollisuudesta kiinni.

  VastaaPoista