torstai 2. kesäkuuta 2016

Aurinkopuku kierrätetystä pussilakanasta

Kesän ensimmäinen puku on valmis!


Kangas on kulunut, toisesta sivustaan halkaistu pussilakana tai tuplalakana, jonka keräsin talteen tekstiilikierrätyspäivästä huhtikuussa, koska näin kankaassa potentiaalia aurinkopuvuksi. Hellevaatteita on tänä vuonna saanut käyttää jo monta kertaa, ja voi olla, että jo huomenna on tämän uutuuden vuoro päästä esille.

Spagettiolkaiminen puku valmistui auringon jo melkein laskiessa, mikä on harmi, sillä kauniin kauhtunut sitruunankeltainen pohjaväri ei oikein erotu. Pakko oli silti heti kuvata jo siitä ilosta, että sain näinkin suuren ompeluprojektin valmiiksi! (Tai melkein valmiiksi - pitää vielä muokata selän istuvuutta. Ihan ihonmyötäiseksi ei hellemekkoa kannatakaan tehdä, mutta tämä suorastaan pussitti. Olisipa sovitusnukke!)

Helmaa on kolmisen metriä eli paljon - jo läpikuultavuuden välttämiseksi. Samasta syystä vuoritin yläosan, mitä en yleensä jaksa kesäpuvuissa tehdä. Kangasta jäi jäljellekin. Kuka arvaa, mitä aion tehdä lopusta?6 kommenttia:

 1. Puvun Pumpulalle? <3
  /anu

  VastaaPoista
 2. Mini-me eli tytär saa mekon loppukankaasta!? Kaunis mekko.

  VastaaPoista
 3. Hartiahuivin? - Puku on kiva!

  VastaaPoista
 4. Mahtaisiko tyttäresi saada samanlaisen mekon :)
  Tiina

  VastaaPoista
 5. Kyllä, enemmistö oli oikeassa. Pumpula saa oman aurinkopuvun. Koetan ehtiä ommella sen jo huomiseksi isoveljen koulun kevätjuhlaan. Kankaasta jää varmaan sittenkin yli, joten ehkä vielä hartiahuivikin tulee...

  VastaaPoista
 6. En yhtään ihmettele, että heti halusit saada kuvan mekosta:) Siitä tuli kaunis. Ja kun mielessäni arvuuttelin, että pieni neiti saa myös mekon, niin samassa jo näin monen muunkin sitä arvelleen ja sun vastauksesikin sitten.

  VastaaPoista