lauantai 17. marraskuuta 2012

Arvonta!

Nyt ei ole tullut mitään tasalukua täyteen, vaan järjestän arvonnan Hopeapeilin lukijoille ihan vain siitä ilosta, että löytyi niin hauska palkinto. Tiedättekin varmaan, että yksi keräilykohteeni ovat vanhat keittokirjat. Rajansa kuitenkin kaikella; kun keittiön kirjat järjestettiin uudelleen, löytyi kaksi kappaletta Anita Roustanin Rakastavaisten keittokirjaa.


Rakastavaisten keittokirja ilmestyi alun perin ranskaksi vuonna 1970, ja se suomennettiin 1973. Se on tyyliltään kevyen humoristinen; ruokaohjeet kattavat kaikki suhteen (ja rinnakkaissuhteen) vaiheet viettelyateriasta aina eroateriaan, sekä murhemieliseen että vailla murhetta nautittuun. Kirjassa on pikkutuhma piirroskuvitus, mikä viimeistään tekee siitä vapaamielisen aikakautensa muotokuvan.

Ehkä haluaisit tämän kauniin kirjan omaan keittiönhyllyysi - tai tiedätkö jonkun, joka ilahtuisi, kun tällainen teos paljastuisi joulupaketista?

Arvonta on avoinna sekä rekisteröityneille että rekisteröitymättömille Hopeapeilin lukijoille, ja siihen voi osallistua helposti: jätä vain kommenttiboksiin lyhyt viesti, jossa kerrot, mikä on suosikkiherkkusi juuri nyt! (Huomaatteko, haluan lisää ideoita keittiöelämyksiksi!) Varmistathan, että tavoitan sinut, jos arpaonni osuu kohdallesi. Arvonta on auki ensi perjantaihin 23.11. iltakymmeneen saakka. Onnea matkaan!

12 kommenttia:

  1. Tykkään keittokirjoista, joissa on kunnon kattava teema! Kiva arvonta, huh sentään. Suosikkiherkkuni juuri tänään on sitruuna-anjovispasta. On peräisin samasta blogista kuin julkisuutta huimasti saanut anjovispasta. Herkkua!

    VastaaPoista
  2. Harrastan vuosikertakokkaamista. Etsin divareista ja kirppareilta vanhoja keittokirjoja ja kokkailen menneen ajan malliin. Mahtavia reseptejä! Juuri nyt olen hankkinut mm. lihamyllyn, että saan itse jauhettua jauhelihan, kuten vanhassa keittokirjassani neuvotaan...

    VastaaPoista
  3. Juuri nyt pika-Banoffee!! Ei tuntikausien keittämistä vaan sulatetaan Alku-karkit kuohukermaan. Hyvää tulee ja nopeasti.

    VastaaPoista
  4. Viimeaikoina suurinta herkkua ovat olleet aamiaismuffinsseina vegaaniset porkkanamuffarit, jotka tulevat kädenkäänteessä vaikka silmät ristissä. Nam!

    VastaaPoista
  5. Karpalot ja kuuma kinuskikastike! (Pirkka-puolukatkin käy!)

    VastaaPoista
  6. Paistetut bataatit, joiden suloista makeutta vielä lisään laittamalla runsaasti hunajaa. Ja timjamia ja/tai muita yrttejä. Sopii aika monen asian kanssa.

    Noiden bataattien kuorista teen sitten vielä sipsejä. Nekin on kivoi...

    VastaaPoista
  7. Kermainen chilipapusoppa taitaa olla nyt suosikki. On ihanaa!

    VastaaPoista
  8. Kuppi kuumaa kaakaota, johon päälle jäätelöpallo. Piristää kummasti harmaan sateisena marraskuun iltana =)

    VastaaPoista
  9. Ensiksi pannulla rapeaksi paistettu ja sen jälkeen neljä tuntia haudutettu ankankoipi punaviinikastikkeella. Herkullista. Sopii erityisesti sunnuntaille, jos tulee vieraita ja on koko päivän kotona jolloin on aikaa hauduttaa koipia kunnes liha irtoaa luista ilman veistä. Hankittiin ankat lidlin alennuksesta, kannataa katsoa onko jotain vielä jäljellä :) Myös Le Porcista saa loistavaa ankankoipea. Ei ollut edes pahan hintaista!

    VastaaPoista
  10. Paahtoleipä, sipaus voita, lakkahilloa ja vuohenjuustoa. Nam.

    Nimim. Kaisa

    VastaaPoista
  11. Intohimoisena teenjuojana olen löytänyt uuden ihanuuden. Se ei tosin ole varsinaisesti teetä, vaan yrttijuomia. Pakkauksessa lukee Ilo, ja teepussien makujen niminä Lämmin, Valo, Raikas ja Makea. Ihania!

    VastaaPoista
  12. Suosikkiherkkuni juuri nyt on sitruuna-anjovispasta. Sitä on tullut tehtyä syksyn aikana noin kerran viikossa. Ohje löytyy helposti googlettamalla. Ihana yhdistelmä kirpeyttä ja suolaisuutta...

    VastaaPoista