maanantai 19. elokuuta 2019

Kesästä syksyyn -asu

Loppukesän ilta-asuna toimii jokin tumman ja kirkkaan yhdistelmä. Tässä Turun Taiteiden yönä käyttämässäni asussa perustana toimi herkullinen kukkahame, jonka löysin tuosta naapurin lähetystorilta kesän alussa. Alkukesä on heleiden ja kevyiden värien aikaa eli aivan eri palettia, joten hame jäi odottamaan otollisempaa aikaa.


Tämä päivän - tai illan - asu on vuosikymmensekoitus. Hame, josta kaikki lähti, on luultavasti 60-lukua, pääntieltä laskostettu pusero 80-lukua kuten korviksetkin, kengät 70-lukuiset ja kassi tältä vuosikymmeneltä. Puseron piti alun perin olla oranssi, mutta kohtalo puuttui peliin pestokastikkeen muodossa.

Ps. Värien vuodenaikavaihtelun ymmärtää valon määrän kautta, mutta asumieltymyksissä on jotain muutakin vuodenaikaan liittyvää. Toinen asia, jota en alku- ja keskikesällä käytä, ovat kapeat hameet. Silloin pitää olla leveitä hameita tai sortsit. Osaako joku selittää?

4 kommenttia:

 1. Kapeita hameita käytän itsekin kesällä huomattavasti harvemmin. Ainakin yhtenä syynä on se, että kapea hame tuntuu kuumalla säällä tukalalta. Minulla on hieman huonosti kellohelman kanssa toimivia takkeja ja siksi on iso ilo kun keväällä kelien lämmettyä ei enää tarvitse ajatella hameen sopivuutta takin alle. Mutta jotain muutakin siinä lienee olla. Keväällä kaipaa värejä, kukkia ja kuoseja ja isossa liehuvassa helmassa niille on pinta-alaa enemmän.
  -Tinde-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liehuva printtipuuvillahame onkin kesävaateklassikko!

   Poista
 2. Todella kaunis asu. Vanha,mutta siltii raikas!

  VastaaPoista