torstai 1. maaliskuuta 2012

Ompelupaikka


Tämä kaunis asetelma on ompelupaikkani. Klaffipiironki ruusunuppeineen pääsi esiin jo viime huhtikuussa, ja oikeastaan siitä asti olen aikonut joskus esitellä myös sen sisälmykset. Ompelupaikka sijaitsee makuuhuoneessa, ja oikeassa reunassa näkyvä jakkara palvelee mieheni yöpöytänä. Ompelukone on nyt esillä, mutta asustaa yleensä punaisessa laukussaan tuossa lipaston vieressä.


Ompelupaikkani ei ole järjestyksessä. Se ei haittaa minua; nauhojen, nappien, kaavojen ja projektien sekalainen kaaos oikeastaan pikemminkin viehättää. Sitä paitsi sotkun saa tarvittaessa näppärästi klaffin taakse piiloon. Tässä on lievästi sanottuna kukkurainen laatikollinen pitsejä ja koristenauhoja, nyt tavallistakin sekaisempana erään tuunausaiheisen työprojektin jäljiltä. Laatikon takaa pilkistää kaunis ovi, lukittava oikein.


Sivuovien sisällä on nyt tyhjää, olen säilyttänyt täällä paitsi jotain tosi harvoin tarvittavaa (pyöreissä rasioissa on helmiä), myös kaavoja, jotka nyt ovat tutkittavina muualla. Toinen sivukaappi on täynnä villalankoja, joita lapsi on pyytänyt ja saanut mummultaan (tupsujen tekoa varten, oletan).


Ompelurasiassa on vetskareita, kuminauhoja ja kaikenlaista pikkutavaraa. Kaapin vartijat ovat rescue-pehmoleluja; halaavat apinat on nähty Anttilan kuvastossa vuodelta 1975.


Projekteja kevääksi ja kesäksi: harmaa pilkullinen on 1940-luvun mekko, jolle pitää tehdä jotain niinkin hurjaa kuin vartalo-osan pidentäminen vyötärösaumasta - ihmekö, että on jäänyt tekemättä! Raidalliset ovat vähän turhan virkanaismalliset sortsit, jotka poimin kirppiksen ilmaislaarista ja jotka aion kaventaa.


Ehkä tätä vanhaa mittanauhaa voisi nätimminkin pitää, etenkin, kun se on itse niin nätti?Vanhat kenkä- ja alusvaatelaatikot ovat parhaassa käytössään käsityötarvikevarastona. Sen sijaan en suosittele pitämään nappeja lasipurkissa, jos niitä oikeasti käyttää usein: sen oikean löytääkseen ja ulos saadakseen pitää aina kipata koko lasti pois. - Puisen ompelurasian olen saanut pikkutyttönä mummiltani. Se ei ole itse asiassa kovin kätevä, käytän alatasoa tuskin lainkaan, mutta ymmärrätte varmaan, miksi en luovu siitä.

Tällaista tässä peilissä tänään. Uunissa taas on marenkeja, sillä huomenna on suuret juhlat. Niistä lisää huomenna!

4 kommenttia:

 1. Ihania ompelujuttuja :D Mun ompelutarvikevarasto on räjähtänyt käsiin niin pahasti että ne ei kyllä enää millään mahtuisi noin pieneen tilaan, hyvä kun yhteen isoon työhuoneeseen.

  Mulla on ollut myös lapsena tuollainen pieni puinen ompelurasia, taisin saada sen joululahjaksi. En kyllä tiedä enää missä se on, ehkä äidillä jossakin tallessa...

  VastaaPoista
 2. Mulla mahtuu, kun kankaat ovat toisaalla. Mutta olenkin amatööri, en ammattilainen ;)

  VastaaPoista
 3. Hi there,

  The orange polka dot tights are avail here:

  https://shop.sportsgirl.com.au/index.html?area=shop&dept=accessories

  Just go to hoisery. Ad they do ship internationally. :)

  VastaaPoista
 4. Oh <3 thanks for telling me this! :) :) :)

  VastaaPoista