tiistai 13. maaliskuuta 2012

Turun vintage-kaupat, osa 4: Fab Vintage

Vihdoin, vihdoin saa jatkoa Turun vintage-tarjontaa esittelevä sarjani! Kevätkauden avaa Fab Vintage, Yliopistonkadulla sijaitseva pieni hauska putiikki.

Fab Vintage on toiminut kohta kaksi vuotta, ja se sijaitsi aiemmin Brahenkadulla. Nykyiset tilat ovat hieman pienemmät, mutta monenlaista niihin mahtuu. Putiikki tarjoaa uudempaa ja vintagempaa käytettyä vaatetta räväkälle pukeutujalle. Aito vanha on vähemmistössä, mutta hyviä bongauksia löytyi ainakin 1950- ja 1960-luvuilta - kuten tämä satiinimekko:


Etualalla näkyvä ruusuinen vekkihame lähti mukaani. Siitä enemmän myöhemmin osana jotain asua...

Myös kenkäpuolella oli paljon vanhaa. Nämä remmikaunokaiset olisin ostanut myös, jos ne olisivat sopineet.


Tämä kiva pikkumekko matkii minusta onnistuneesti 30-40-luvun viskoosileninkejä, vaikka onkin toki lyhyempi kuin silloin oli tapana.Fab & Vintagen paras puoli on hintataso. Vaikka vaate on myyntiin valikoitua eikä lahjoitustavaraa, hinnat liikkuvat lähes kirpputoritasolla. Huomio, opiskelijabudjetilla elävät turkulaiset!

Inspiraationa myös muutamia vanhoja lehtiä. Selailla saa, ja usein tarjolla on myös kupponen kahvia. Oi, vanhojen lehtien kannet. Luulisi, että olisin nähnyt niitä jo niin paljon että en hurmaantuisi, mutta aina hurmaannun.


4 kommenttia:

  1. Hyviä löytöjä! :) Kuinka paljon lehdet maksoivat?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, lehdet eivät olleet myynnissä, vain selailuinspiraation lähteenä. Pitäisikö sanoa valitettavasti vai että hyvä, sillä näinhän ne saavat laajemman lukijakunnan :)

    VastaaPoista
  3. Valitettavasti on ilmoitettava, että Fab Vintage lopetti toimintansa kesällä 2012. Toivotaan että tuhkasta nousee jotain uutta, vielä kiinnostavampaa!

    VastaaPoista