torstai 15. maaliskuuta 2012

bling bling

Muutama viikko sitten mainitsin ostaneeni firmalle kengät. Nyt on oikea aika paljastaa, mitä niille tapahtui. Spoileri on tosin ollut luettavissa jo tiistaina ilmestyneestä Turun Sanomien Muoti-liitteestä.

Tästä lähdettiin. Kahdet peruskorkkarit, mustissa jo pinnassa vähän naarmua.


Sitten levitettiin sanomalehti pöydälle, otettiin litteä sivellin, vanha jätskirasia sekoitusastiaksi, kahdenkokoista punaista irtoglitteriä sekä Mod Podge -liimalakkaa. Mod Podgesta ja glitteristä sekoitin paksun puuron, jota aloin liisteröidä mustien kenkien pintaan. Seuraavassa kuvassa toisessa kengässä on yksi kuivunut kerros, toisessa jo toinen kerros, mutta lakka ei vielä ole kuivunut värittömäksi.


Kunnon glitter-pinnan saamiseksi vaadittiin kolme kerrosta sekä pientä paikkailua sinne, missä näkyi paljaita laikkuja. Yhden kerroksen kuivuminen kesti noin 20 minuuttia, ja sitä oli helppo seurata, koska lakka muuttuu kirkkaaksi kuivuessaan. Jos olisin halunnut ihan umpipunaiset kengät, olisi ollut fiksua maalata kengät ensin, mutta nyt musta pilkottaa vähän punaisen alta - ja tämä on siis ihan harkittu ratkaisu.
 


Levitin kenkiin vielä glitterin päälle suojaavan lakkakerroksen. En tiedä, olisiko se ollut tarpeen, mutta näin kyllä selvittiin täysin vaurioitta yksistä kotibileistä. Pinta ei kärsinyt lainkaan.

Kunnes.


Tässä tulivat luonnonvoimat vastaan. Kengät olivat pöydällä, ja pöydän yläpuolelle kiinnitetty painava puinen hylly putosi. Näiden ja monen muun asian päälle. Ei ihme, että sitkeäksi ja taipuisaksi todettu lakkauskin antoi periksi. Mutta tämän voi korjata, enkä usko, että vaurio näkyy enää kun korjattu kohta on kuivunut.

Sinisistä kengistä tuli vähän vaatimattomammat. Joku saattaa muistaakin tämän pitsi-idean, jota joskus esittelin. Tämä oli helppo viiden minuutin työ, suosittelen!


Minulle jäi projektin jäljiltä iso purkki Mod Podgea ja valikoima erivärisiä glittereitä. Seuraavaksi aion tehdä kultaglitterkengät hyödyntämällä kynttilänjalkaprojektista jäänyttä kultamaalia pohjaksi. Askarteluun sopivat kengätkin lunastin jo kolmella eurolla omikseni - pysykää siis kuulolla!

7 kommenttia:

 1. Nää on hienoja molemmat! Tuo pitsimalli vielä enemmän mun makuuni. Tuota voisi kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
 2. Pitsijuttu syntyi hyvin nopeasti, kun vain oli oikeanlaista pitsiä varastossa. Liimasin ihan tavallisella yleisliimalla.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavaa! Minä olenkin molempia tuunaustapoja käyttänyt aiemmin, pitsiä menestyksekkäämmin ja kimalletta vähemmän menestyksellisesti, syynä varmaankin että aitoa ModPodgea ei ollut saatavillani silloin :) tällainen pieni puuhastelu kumminkin on tosi kivaa ja on hauskaa kun voi pidentää vanhojen kenkien elämää vielä vähän.

  VastaaPoista
 4. Muistankin Rhia juttusi glitterkengistä, jotka halkeilivat. Itse tilasin Mod Podgea suomalaisesta nettiaskartelukaupasta eikä se ole edes ainoa suomalaispuoti, joka sitä nyt tarjoaa. Tuntuu olevan hyvää tähän tarkoitukseen, kokeilematta on tosin vedenkestävyys - Mod Podgehan on vesiliukoista ainakin ennen kuivumistaan.

  VastaaPoista
 5. Kappahan, nyt sitä Mod Podgea näemmä saakin. Viimekesänä ei tahtonut löytyä kun yritin etsiä. Ulkomaisista nettikaupoista vain. Mutta on vissiin asiakkaat sitä kyselleet sen verran että on otettu valikoimiin. Sitä kyllä on kovasti kehuttu ja siitähän saa oman version myös kankaalle, sillä vois olla kiva tuunailla kangaskenkiä tai vaatteita. Se vastaava aine mitä ite käytin ei ollut riittävän joustavaa ja tosiaan mureni yhdessä käytössä.
  Mutta se pitsituunaukseni sen sijaan toimi loistavasti ja luultavasti tuunailen kenkiä pitsillä jatkossakin. http://www.evildressmaker.com/?p=216
  Nämä kengät oli käytössä vielä viimekesänä, eli kaksi vuotta tuunauksen jälkeen mutta pitää katsoa ovatko enää kuntoisat tulevana kesänä. Ehkä revin vanhat pitsit pois ja liimaan uudet tilalle :D tuota mustaa pitsiä on nimittäin jäljellä vielä vaikka miten paljon vaikka olen tuunannut sillä jo sateenvarjon, sukkiset, noi balleriinat ja vaikka mitä muuta.

  VastaaPoista
 6. Kas hienot pitsiballerinat! Tällä systeemillähän voisi peittää myös esim. kolhiintuneita korkoja.

  VastaaPoista
 7. Niin voisikin, erilaisia pitsejä vaan ja eri värejä niin avot :D

  VastaaPoista