tiistai 27. maaliskuuta 2012

bling bling osa 2: kultakengät

Askartelin jokin aika sitten punaiset glitterkengät. Koska mömmöjä jäi työstä yli, päätin saman tien glitteröidä vähän lisää, jos sopivat kengät löytyivät. Ja löytyivät ne, kolmen euron käyttämättömät peruskorkkarit.

Tästä lähdettiin. Kullanvärinen spraymaali jäi yli, kun askartelin ennen joulua kullanvärisiä kynttilänjalkoja.


Sprayasin kengät pahvilaatikossa (jotta en värjäisi muuta parveketta kovin pahasti), ja kolmesta kerroksesta huolimatta lopputulos ei ole aivan tasainen. Mietin kuitenkin, että koska päälle tulee kimallekerros, en viitsi nähdä enempää vaivaa. Tässä on maalattu-ei-glitteröity välivaihe, josta huomasin ottaa kuvan vasta kun olin jo sekoittanut glitterliiman - kuvassa mukana siis myös pensselin varsi ja eilinen Hesari.


Maalipinta krakeloitui vähän, enkä tiedä, miksi. Toivon, että se kestää käytössä - tosin näistä ei tule mitään kovan luokan jalkapallokenkiä, vaan sisällähän näillä vähän sipsutellaan. ModPodge-glitterseos näyttää suurin piirtein tältä.


Mukana on vain hienojakoista glitteriä, suurin osa kullanväristä, mutta myös hopeaa tuomassa viileyttä väriin. Lisäsin seokseen kuvan ottamisen jälkeen vielä vähän glitteriä, sillä sitä ei oikeastaan voi olla liikaa. Hienojakoista glitteriä on helpompi sivellä kuin karkeaa, mutta sillä olisi ollut vaikea tehdä yhtä peittävä pinta kuin karkealla, jota käytin punaisissa kengissäni. Hyvä siis, että pohja oli valmiiksi kullanvärinen.

Kolmen-neljän kerroksen (en oikeasti muista!) jälkeen päätin, että kengät ovat valmiit.Glitteröinti on aikaavievää, muttei kovin vaikeaa - eikä edes niin sotkuista kuin luulisi, kunhan muistaa sulkea purkit ja käyttää riittävän korkeareunaista sekoitusastiaa. Tein itse glittertyövaiheen olohuoneessa samalla, kun katsoin elokuvaa. Glitteriä ja Mod Podgea on jäljellä edelleen reilut määrät, joten ehkä esimerkiksi joulun joskus taas lähestyessä taloon ilmestyy lisää kimaltavia asioita...

2 kommenttia:

  1. Toi krakeloituminen johtuu liiallisesta spraymaalista just siinä kohtaa, ihan näin btw. Mut nää on tosi hienot ja tuli hirveä himo alkaa taas spreijailemaan omiakin kenkiä :)

    VastaaPoista
  2. Haa, kiitos tiedosta! Mun pitäisi glitteröidä seuraavaksi kengät miehelleni, pitää tarkkailla maalikerrosten paksuutta tarkemmin.

    VastaaPoista