maanantai 19. maaliskuuta 2012

Maanantain kolme valintaa: kukkahattuja

Tänään on Minna Canthin päivä eli tasa-arvon päivä. Minna Canth (1844-1897) oli, kuten tiedämme, ajalleen poikkeuksellinen ja vahva nainen: seitsemän lapsen yksinhuoltaja, kauppias, journalisti, kirjailija ja yhteiskunnallinen ajattelija, joka ajoi niin sukupuolten kuin yhteiskuntaluokkienkin välistä tasa-arvoa. Arvostan.

Koska meidät myöhempien polvien feministit ja tasa-arvon puolustajat usein luokitellaan kukkahattutädeiksi, tässä tämän maanantain valinnat: kukkeita kukkahattuja! Kukkahatut ovat mielestäni ihania. En omista yhtään, mutta mikä ettei irtokukkasista voisi omatoimisesti sommitella kukka-asetelmaa jonkin olemassaolevan hatun koristeeksi. Pitääkin kokeilla; tässä joitain ideoita.

Rohkealle, draamantajuiselle, punaisesta pitävälle naiselle:


Sille, jota pukevat kirkkaat värit ja huumori; suorastaan hämmentävän autenttisen näköisiä syreeninkukkia - ja muutama rypäle:


Jos taas ei halua kutsua luokseen ihan kaikkia seudun mehiläisiä ja kimalaisia, voi ehkä harkita hieman rauhallisempaa väriskaalaa. Tätä käyttäisin itse mielelläni keväisessä pikkujuhlassa:


Hyvää tasa-arvon päivää meille kaikille!

1 kommentti: