maanantai 20. helmikuuta 2012

Nenäliinakokoelmaa

Tänään ei kauheasti jaksa, flunssa on saapunut luokseni. Onneksi kuvasin nenäliinakokoelmaa alkuun jo eilen. Voi olla, että nenäliinat ovat monen mielestä kummallinen keräilykohde, mutta itse hurahdin niihin jo vuosia sitten - pidimme joskus muinoin jopa nenäliinanäyttelyn Turun kaupunginkirjaston (sen vanhan puolen) aulassa. Olen erityisen tykästynyt painokuoseihin; antiikkipitsit ovat ehkä karanneetkin hinnoiltaan liian kauas. Peruskauniita kukka- ja pilkkuprinttejä sekä hauskoja lastenliinoja löytää edelleen parillakymmenellä sentillä.

Ylimmässä kuvassa on horoskooppiliinoja. Niissä kuvataan horoskooppimerkin luonteenpiirteitä ja kerrotaan kuuluisia senmerkkisiä, tiedätte kyllä. Ravulle eli minulle sanotaan mm. että "ei ainoastaan hurmaa, vaan lumoaa kaikki miehet". Alkaisinko sittenkin uskoa horoskooppeihin? Liinat ovat huonoa tekokuitusekoitekangasta, mutta graafinen ilme on aika kiva.


Sitten ruusuja. Jotenkin kiinnostavimpia minusta ovat nämä suuriprinttiset, epäsymmetrisesti kuvioidut liinat, vaikka ei pikkukukkaprintissäkään vikaa ole.


Vanhat mainosliinat ovat ihan herkkuja! Silverina lienee vaate- tai kenkämerkki, mutta nyt en valitettavasti jaksa kaivella lisätietoja. Mielelläni kuulen, jos joku tietää Silverinasta jotain!


Lastenliinat ovat aika söpöläisiä myös. Tässä pari Disney-aihetta, sirkusjuttuja sekä yksi kuvittaja Arnold Tilgmannin piirtämä liina.


 Entäs tämä puudeli, onko aikuisten vai lasten? Puudelihan oli teinien vaatetuksessaan 50-luvulla suosima aihe, eli voikohan tämä olla peräti teininenäliina?


Näitä riittää vielä paljon lisää, kunhan jaksan pestä-silittää-kuvata. Pilkullisetkin puuttuvat vielä, mutta palataan!

4 kommenttia:

 1. Hirmu ihania nenäliinoja. Flunssaa jyllää taas kivasti kaikkialla. Nyt vaan lepoa lepoa lepoa! :)

  VastaaPoista
 2. Lepoa, kiitos kyllä, niisk, aika kasa nenäliinoja on mennyt tänään pyykkiinkin mutteivät nämä ihanimmat...

  VastaaPoista
 3. Hauskoja nenäliinoja. Mulla on muutamia vintage-nenäliinoja mutta ne on niin nättejä että en mä ainakaan raaski käyttää siihen alkuperäiseen tarkoitukseen. Enkä varsinkaan nuhaisena :D
  Noista lasten nenäliinoista muuten tuli muistoja mieleen, mulla taisi olla lapsena jotain disney-teemaisia nenäliinoja, en muista mistä ne tuli mutta ne oli nättejä. Eivät taida kyllä enää olla edes tallessa äidillä.

  VastaaPoista
 4. Meillä oli jotain tuon sirkusjuna-aiheen näköisiä, luultavasti veljeni (s. 1960) peruja. Nekin ovat varmaan tuhoutuneet pesu-käyttökierteessä, nämä ovat kaikki uuslöytöjä kirppiksiltä. - Ihan hienoimpia ja harvinaisimpia, esim. noita mainosliinoja, en käytä, mutta musta on hauskaa että käsilaukusta ei tule esim. Hesburgerin servetti vaan joku ruusukuvioinen söpöstys, kun on julkisen niistämisen aika.

  VastaaPoista