perjantai 29. lokakuuta 2010

Vihreää kioskilla

Ostin kesällä eurolla jostain (Salon Suurkirppikseltä luultavasti) lyttääntyneen vaaleanvihreän cloche-tyyppisen hatun. Hattu on sittemmin seikkaillut muun muassa Turun Sanomien muotiliitteessä esimerkkinä kunnostettavasta huopahatusta; modisti löysi hatusta kiinnostavan harjakkeen ja arvioi, että se on kotoisin 60-70-lukujen vaihteesta. Keväänvihreä on minusta ihana, ihana väri myös lokakuussa.


Asu on aikakausihybridi. Jakku on luultavasti hatun ikätoveri. Nelikulmainen litteä laukku lienee 50-luvulta, samoin hansikkaat. Vyö ja röyhelöpusero kirppislöytöjä, ehtaa uustuotantoa. Villatweedhametta en osaa ajoittaa: siinä on elementtejä, jotka sopisivat hyvinkin monelle eri kymmenluvulle, mutta muovivetoketjusta päättelen, että se on uustuotantoa vanhoilla kaavoilla - tai sitten vetskari on vaihdettu. Sukat ovat ne pari postausta sitten esitellyt villakreppiset, ja kengät ehkä 70-luvun lopulta - hienot, ihka oikeaa käärmettä (anteeksi, vegaanilukijat)!


Kioski rakennettiin 1930-luvun lopulla palvelemaan Helsingin olympialaisiin vuonna 1940 Turun kautta saapuvia matkailijoita. Tiedämme, miten olympialaisten kävi, mutta onneksi kioskiin ei ole vuosikymmenien kuluessa kajottu. Viime kesänä sille kävi vähän pahasti, kun kaupungin viheryksikön kuorma-auto peruutti sen kylkeen. koko tönö oli kallellaan kuin leikkimökki, mutta niin vain se kunnostettiin ja kioskissa kesäisin toimiva design-myymälä pääsi avaamaan ovensa vain pari viikkoa myöhässä.


Kaareva lippa on erityisen kaunis. Poiketkaa, turistit, limpparille ensi kesänä!

2 kommenttia:

  1. Kerrassaan tyylikäs leidi kioskilla :) Noista kärmeskengistä oon ihan vähän kade sillä oon etsiny semmosia aika pitkään. Ne vaan usein on aika huonoon kuntoon pidettyjä ja silti turhan tyyriitä kuntoon nähden...

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Joo, olivat hyvä löytö, en enää muista mistä mutta luultavasti Uffilta. Kerran niitä on pitänyt käyttää suutarilla, kun nahka vähän ratkesi, mutta korjaus on onneksi pitänyt. Yleensä tarjolla olevat kärmekset ovat myös sellaista matalampaa 60-70-luvun mod-kenkämallia, josta en itse niin välitä.

    VastaaPoista