perjantai 8. lokakuuta 2010

Kolme väriä: punainen


Punainen väri on minulle kausivaihtelija, joka usein nousee esiin syksyn tullen. Nyt se on hiipinyt myös sisustukseen, varsinkin ennen niin sini-ruskeassa makuuhuoneessamme.
(Punainen matkalaukku on isäni vanha 60- tai 70-luvulta. Hieman toisiaan muistuttavat nuorukaiset valokuvissa ovat poikani ja mieheni. Ompelukorissa on sukkia - voi niitäkin käyttää sisustusesineinä! Ihan varmasti voi!)

Pukeutumisessa punaisen hankaluus on sopivan sävyn löytäminen. Kun vaikka sinisistä lähes mikä vain tuntuu sopivan, punaisissa pitää olla hyvin tarkkana. Tiilen ja oranssin sävyt eivät istu. Parhaiten sopii syvä punainen, jossa on loraus viiniä. Viininpunainen taas on mielestäni jo ihan oma värinsä, joka konservatiivisuudestaan huolimatta on pitkäkestoinen suosikkini.

Omistan pari punaista mekkoa, mutta eniten käytän punaista pieninä pilkkuina. Täydelliset punaiset kengät ovat olleet hankintalistalla varmaan kymmenen vuotta. (Avauskuvan lehden kannessa on sellaiset, ne avokkaat. Sopii infota, jos löytää sellaiset koossa 6.) Pidän punaisista kynsistä - sekä tumman- että kirkkaanpunaisista - ja punaisista pallokorviksista ja vöistä. Pidän punaisen yhdistämisestä beigeen, harmaaseen, siniseen ja mustaan.
Kilpatehtävä: etsi päivän asusta viisi punaista yksityiskohtaa!


2 kommenttia:

  1. Kokeilenpa tätä kommentointia taas. Aiemmin ei ole onnistunut; tumpelo lienen.
    Minulla on 6 paria punaisia kenkiä, muttei vieläkään sitä täydellistä (tuo kuvassasi oleva on kyllä aika lähellä!). Kesällä löysin äidin varastosta isotätini ilmeisesti 60-luvulta peräisin olevan punaisen mekon, jossa on valkoisia palloja. Olen sitä innoissani käyttänyt (kuulemma myös tilanteissa, joissa olisi pitänyt pukeutua järkevästi - kuinka tylsää) eri asustein siitä huolimatta, että vyötärö on tällaiselle pitkäselkäiselle eukolle liian korkealla. Olen nauttinut blogisi lukemisesta: jatka samaan malliin! - arctia -

    VastaaPoista
  2. Nyt onnistui kommentointi! Jee ja kiitos kommenteista! Huomaathan pallomekkosi kanssa, että leveällä vyöllä on kätevä piilottaa väärään kohtaan asettuva vyötärösauma. Punavalkoinen pallo on ihan klassikko minnihiirisysteemi, josta täälläkin kuullaan vielä lisää :)

    VastaaPoista