keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Atelier Miramo

Vaatekaapissani on vuosikaudet roikkunut jakkupuku, jonka ostin aikoinaan neljällä eurolla Turun iltatorilta ja joka ei istu kauhean hyvin, vaikka on sinänsä kiva ja laadukkaan oloinen. Eilen olin jo siirtämässä sitä kirppiskassiin, kun aloin tutkia sitä tarkemmin. Lapussa luki Atelier S. Miramo, Helsinki.

Ateljeevaatetta ei niin vain halunnutkaan panna pois, vaan aloin miettiä, miten puvusta saisi käyttökelpoisemman. Kirjava graafinen kuosi on aika hyökkäävä kaksiosaisessa asussa, joten päätin yhdistää jakun vähän polvimittaa pidempään, ruskeaan hameeseen.


jakku, osa puvusta, Atelier S. Miramo kuten mainittu
hame Pola (Uffin euron päivästä)
valkoinen rusettikauluspaita ja laukku kirpputorilöytöjä
kengät Minna Parikka (Valtterin kirppikseltä!)

Asua sovitellessani harmittelin jakun laatikkomaisuutta. Tarkempi tutkimus paljasti, että edellinen käyttäjä oli suurentanut sitä. Vanhan sauman kohta erottui yhä, ja pari hurautusta Singer 766:lla teki jakusta kahdessa minuutissa sopivan.


Aloin myös kaivella tietoja Atelier Miramosta, koska minusta on mukava tietää vaatteistani kaikenlaista triviaa. Outoa kyllä netti ei paljastanut yhtään langanpäätä. Miramoa ei löydy Helsingin salonkimuotia käsittelevästä artikkelista, jota usein lueskelen ja josta löytyvät useimmat nimet kotimaisen vintagen takana.

Puvun kuosi ja jakun soljet viittaisivat mielestäni 70-luvulle, mutta valmistajan lapun fontti on vanhempaa tyyliä. Itse vaatteen muoto on ehkä lähinnä 60-lukua, mutta melko ajaton; hame, jota tässä ei näy, on maltillisen levenevä ja siinä on edessä yksi syvä laskos.

Otan mielelläni vastaan tiedonmurusia Atelier Miramosta, jos joku sattuu siitä jotain tietämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti