perjantai 7. lokakuuta 2011

Rusettitakki ja tyllihamepohdintaa

Olen löytänyt aivan hurmaavan takin. Valitettavasti se ei ole omani, vaikka monta hyvää omistankin. Se on kaupan Etsyssä, ja mallina vieläpä viime postauksessani kovasti ihailemani Solanah. Tällainen:


Eikö ole unelma? Joku pikkuisen pienikokoisempi - ja varakkaampi - voi halutessaan hankkia tämän FabGabsin Etsy-kaupasta, naps tästä. Huivirusettitemppuahan tietysti voi kokeilla olemassaoleviin takkeihinsa olemassaolevilla huiveilla, jos vain kaulus on sopivan mallinen.

Saatan istuutua lähiaikoina pitkästä aikaa ompelukoneen ääreen. Pikkutylli, tuttu mm. tästä postauksesta, on kadonnut. Se hämmästyttää minua. Olen tottunut siihen, että kaikenlaisia esineitä katoilee, mutta tyllihametta ei saa rutistetuksi kovin pieneen tilaan... Joka tapauksessa tilanne vaatii uuden Pikkutyllin hankkimista, eikä medium fullness -tyllihametta tunnu olevan yhtä helppo löytää kuin Isotyllin tyyppistä kuohupilveä.

Muun muassa Casey, joka on vetänyt blogissaan kellohame-sew-alongia, pohdiskeli juuri tyllihameasioita ja linkkasi myös muutaman tutoriaalin, esimerkiksi tämän hyvin perusteellisen ja kuvitetun sekä tämän, jossa on myös video-osuus. Burdasta voi näemmä myös tilata pdf-kaavan ilmaiseksi, jos oikein tulkitsin. Periaatteessa alushameen ompelussa ei kuitenkaan tarvita kaavaa, sillä kaikki palaset ovat suoria pötköjä. Sitten vain poimuttelemaan! Tyllikasan kokoaminen kestää muutaman tunnin ja hermot voivat välillä mennä, mutta sinänsä työ ei ole vaikeaa. Kokeile vaikka jo tänään, hameen saa valmiiksi saman illan rientoihin tai viimeistään huomiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti