keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Kannatti käydä roskiksella

Taloyhtiössämme alkaa kattoremontti, ja ihmiset ovat tyhjennelleet vinttejään sitä varten. Huomasin roskiksessa viikonloppuna joitain vanhoja miesten takkeja, ja vinkkasin aiheesta miehelleni. Iltahämärissä hän lähti roskikselle ja viipyi, viipyi. Kohta tuli tekstiviesti: "Kovaa kamaa tulossa."


Ei 40-luvun sandaaleita tällä kertaa niin kuin joskus, mutta tällaiset 60-luvun käsilaukut mies minulle kantoi. Pidän erityisesti mustasta. Ja siitä, että rakkauttaan voi osoittaa myös kaivamalla roskista. (Mutta olisittepa nähneet sen samalta aikakaudelta periytyvän, lyhytkarvaista tekoturkista ja pvc:tä yhdistävän mustavalkoisen eläinkuosisen takin, jonka mies löysi itselleen.)

9 kommenttia:

 1. Vanha roskisdyykkari täällä nostaa peukkuja pystyyn :D Ala-asteikäisenä jo ekoja kaatopaikkakierroksiani tehneenä (ja roskisdyykkari-sukulaisia omaavana) voin sanoa että on hämmentävää mitä kaikkea ihmiset edes KEHTAAVAT pistää roskikseen. Rahaa ei sentään vielä ole löytynyt mutta kaikenlaista muuta kyllä. Laiskuus on ihmeellinen asia. Ja ihana tuo sinun mies :D Kovin moni siippa ei varmaan lähtisi penkomaan roskiksia keskellä yötä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, se on ihana - tosin nyt oli sillä omakin lehmä ojassa ;) Me ollaan tuosta samasta taloyhtiön roskiksesta kannettu kassikaupalla esim. ihan puhtaita, mankeloituja/viikattuja liinavaatteita Pelastusarmeijalle, samoin aina joskus joku tyhjentää koko vaatekaappinsa roskiin tms. Tästä on siis alle kortteli matkaa lähimmälle kirppikselle. Vaikea on ymmärtää...

  VastaaPoista
 3. Hienot löydöt.
  Mä katson aina kun vien roskia kaikki astiat noin päälinpuolin, sillä tosiaan kaikenlaista käyttökelpoista saattaa löytyä.
  Ja on löytynytkin, paras oli ehkä kokonainen lasten leikkikeittiö, ihan ehjä.

  Ja varsinkin silloin kun ihmiset muuttaa, ovat laiskoja viemään tavaroita kierrätykseen.

  VastaaPoista
 4. Voi täällä varmaan näytellä niitä miehenkin asukuvia, jotta mekin nähdään nuo miehen löydökset. Lisäksi kiinnostaisi tietää miten tuo miehesi aiemmin mainitsema leggigns/meggings -projekti on edistynyt.

  VastaaPoista
 5. Minä olen löytänyt rahaakin, kuusisataa euroa sileinä seteleinä lehtilaatikosta vanhan kalenterin välistä. ;)

  VastaaPoista
 6. 600 euroa! Ei muuten olekaan ihan pieni summa. Minä löysin joskus euron kolikon sellaisesta ruuveja, kumilenkkejä, kynänpätkiä -tyyppisestä purkista, joka oli sellaisenaan siirretty roskiin, mutta siinä onkin mun rahalöydöt :D Vieläkin muistan, miten hienoa oli opiskeluaikana löytää kirjaston kirjan välistä 20 markan seteli. Oli iso raha silloin.

  VastaaPoista
 7. Niin tuosta miehen projektista, nyt alkaa taas olla vähän väärä vuodenaika sille. Muuten kyllä projekti on ihan voimissaan.

  VastaaPoista
 8. Mä tein kans aikoinani Linnankadulla kun asuin vanhassa 50-Luvun kerrostalossa hyviä löytöjä ;) Pengon kyl vielki roskiksia ....sieltä tekee joskus upeita löytöjä vaikka monesta se tuntuu nololta penkoa roskiksia....

  VastaaPoista
 9. Niin paljon nolompaa se on, jos hienoa kamaa katoaa kaatopaikalle/jätteenpolttolaitokselle, että dyykataan vain reippaasti!

  VastaaPoista