torstai 19. toukokuuta 2011

Pikkutylli ja Isotylli eli pieni oppitunti siluetista

Posti toi tänään pullean paketin. Sieltä paljastui kauan haikailemani valtava tyllialushame leveiden mekkojen alle. Malli taitaa olla nimenomaan kellohelmoille suunniteltu, sillä joihinkin leveisiin, mutta poimutettuihin mekkoihin se on liian runsas.

Siluetti on ehkä tärkein yksittäinen asukokonaisuuksia määrittävä asia. Alusvaatteilla voi tunnetusti tehdä kaikenlaisia siluettikikkoja, litistää ja pullistaa ja törsöttää ja kuohkeuttaa, ja nimenomaan 50-luvun leveistä helmoista ei voi puhuakaan ilman sitä tylliä alla.

Ruusumekko näyttää nyt, mitä tyllialushame tekee vaatteelle. Tässä se on ilman minkäänlaista alushametta. Ihan nätti, mutta mutta.


Sitten kuvaan tulee Pikkutylli, vanha alushameeni, joka on aika hyvä, varsinkin ei-niin-kovin-leveiden hameiden kanssa. Tyyli muuttuu heti, kun helma saa vähän muotoa.


Seuraavaksi tulee Isotylli. Sitä riittää. Ja riittää.


Lopputulos on muhkea. Vielä muhkeampi se olisi, jos puvun helma antaisi myöten - nyt tila mekon sisällä loppui kesken! Mutta nyt ollaan selvästi sen äärellä, mitä Dior tavoitteli New Lookissa. (Paitsi että hänen tarkoituksensa ei varmaan ollut, että naama kiiltää ja alushameen helma pilkistää.)


Itse mekko toimii minusta kaikin tavoin - vain tunnelma muuttuu siluetin mukana. Kuvissa muuten myös uusi keittiömme!

8 kommenttia:

 1. Beautiful, I love the red accessories! :)

  VastaaPoista
 2. Onpas teidän keitiössä hieno lattia. Uusi? Näytäppä lisää kuvia keitiöstä.PLZ.

  Minun äidillä oli sininen ruusumekko 50- luvulta, elikä mekkosi on aivan aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Vatsa sisään ja niin edelleen, saadaan myös hohtoa profiilin kokonaisuuteen.
  Kuvatessa hyvin hauskaa, mutta toimiiko vatsa luonnollisessa kävelyssä.
  Punaiset kohokohdat kauniit korostavat kantajan olemusta kun taas sininen mekko jää varjoon.

  VastaaPoista
 4. Oi! Minulle saa vapaasti vinkata, mistä tuollaisen tyllialushameen löytää. (Ps. Jos naama kiiltää, on vain häikäisevä)

  VastaaPoista
 5. Dial V: Thanks!
  Kristina: On uusi. Forbo-niminen firma tekee tuollaisia linoleumilaattoja. Joskus vielä tulee kuvia keittiöstä (tämän asunnon remontoimaton keittiö on jossain maaliskuun alun postauksessa), kun vain saadaan hyvin siivotuksi...
  Liirum: Vatsa sisään jne. onkin se köyhän tytön paras muotoileva alusvaate, luonnollisuudesta viis ;)
  Carita: kokeilepa eBayta hakusanalla crinoline petticoat!

  VastaaPoista
 6. Lupaavan näköiset värit pilkottaa :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis pääntie tuossa mekossa, ja ihana ruusukangas. Minun silmään tuo pikkutylli näyttää luontevimmalta. Jos on himpan liian muhkea alushame suhteessa helman ympärysmittaan, saattaa tulla hieman semmoinen lampunvarjostin-efekti että helma näyttää liian jähmeältä. Mutta makuasioitahan nämä kaikki.

  VastaaPoista
 8. Ina: tää on keltainen ja sininen enimmäkseen.
  Rhia: Oon itse asiassa samaa mieltä, tuossa helmassa ei ole ihan riittävästi leveyttä ja hameosan yläosaan jää tyhjää, kun on poimutettu mutta tyllissä ei ole siinä kohtaa runsautta. Pitäisi olla vielä kolmannenlainen tylli... (edessä lienee loputon suo)

  VastaaPoista