maanantai 2. toukokuuta 2011

Pari hauskaa pikkujuttua

Muutossa löytyneitä skannattuja aarteita, se tarkoittaa. Tämä ei ole ehkä graafisesti ihan niin taidokas kuin Erik Bruunin Jaffat, mutta söpö ja paikallishistoriallinen mainoskortti ansaitsee silti päästä kehyksiin ja keittiön seinälle.


Löytyipä myös ihan kokonainen vanha pin up -korttipakka. Pelikortit ovat meillä kovassa käytössä, mutta näitä ei ehkä raski käyttää lainkaan. Herttakuutonen on kuva-aiheista eniten vaatetettu.


(anteeksi vino skannaus...)

2 kommenttia:

  1. Nuo kortit ovat olleet minulla jo vuosia, joskus jopa kollaasina seinällä kehystettynä. En ole ihan varma, mistä ne ovat minulle tulleet, mutta kyllä jo 90-luvun alkupuolella, kun monikaan ei vielä ollut pin up -taiteesta kiinnostunut. (Sanoo siis Elinan mies, jos joku ei tajunnut. :)

    VastaaPoista
  2. Kortit ovat 50-luvun tyyliä ja tällaiset maalauskortit näyttävät olevan aika harvinaisia. Selasin Rosenberg-kokoelmaan perustuvan Stacked Decks -kirjan eikä siitä löytynyt kuin muutama tämäntyylinen pakka. Useimmat olivat valokuvakortteja ja kuvatkin usein laadultaan vaatimattomia. Toinen tavallinen tapaus on se, että tämäntyyppinen pin-up-maalaus on vain korttien takapuolella, siis joka kortissa samanlainen. Jotenkin vaivaa ajatus, minulla pitäisi olla jossakin samantapainen pakka. Kävin korttikokoelmani läpi, mutten löytänyt kuin Frollon ja Olivian tekemät melko uudet pakat sekä Manaran tarot-kortit. (

    VastaaPoista