sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Pyörällä

Työssäni on monia kivoja puolia, joista vähäisin ei ole se, että joskus voi lähteä yhdessä niin ikään freelancerina työskentelevän puolison kanssa iltapäivän pikkuvapaalle. Tänä vuonna tätä oikeuttaa myös se, että meistä kummallakin on meneillään iso, kotikaupunkiin liittyvä työprojekti.

Tänään pyöräilimme Marttiin, joka muidenkin kuin minun mielestäni on Turun kiehtovimpia kaupunginosia. Sieltä löytyy Helsingin näköinen pyöreäkulmainen risteys, kortteleittain matalia puutaloja, pari kivaa ravintolaa, vanhaa teollisuushistoriaa, loputtomiin idyllisiä 50-luvun kerrostaloja - ja uutuutena ihana Kulttuuriolohuone Martti, joka perustettiin vanhan neuvolan tiloihin jatkamaan ja laajentamaankin lakkautetun sivukirjaston työtä.

Nautimme kesän ensimmäiset ulkokahvit kulttuuriolohuoneen kahvilassa ja poseerasimme pyörien kanssa. Miehellä on uusi, itse viritelty, valefiksiksi kutsuttu menopeli.Minulla on ystävältäni Ninniltä peritty (kiitos vielä) musta pikakiitäjä, jonka korin onnistuin kolhimaan lommoille viikossa. Ja Uffin vitosen päivästä poimittu 40-luvun ruudullinen puuvillamekko ja lasilinssiset kissa-aurinkolasit, jollaiset on Helmi-mummilla Caprin-lomakuvissa 60-70-luvun vaihteesta. Ei sentään samat lasit, mutta kovin samanlaiset.

Jatkoimme Betaniankadun kautta Urheilupuistoon, jossa on monenlaisia hienoja vanhoja rakennuksia. Arkkitehtuurivinkki: vanhojen urheilukenttien katsomoita, vajoja ja lipunmyyntikojuja kannattaa katsella; ne ovat usein linjakasta käyttöfunkista tai yksinkertaisesti söpöjä. Turun ehdoton ykkönen tässä sarjassa on tietenkin Samppalinnan maauimala, mutta iloisia yllätyksiä voi löytyä minkä tahansa pallokentän laidalta.

10 kommenttia:

 1. Olisi kiva kuulla, millaisia kommentteja tuosta miehen hieman erikoisesta pyöräilyasusta tulee. Suomessa ei olla kovin hyväksyviä miesten muodin suhteen.

  Miesten sukkahousuille ja legginsseille on kyllä valmistajia ympäri maailmaa, mutta tuntuu että niiden rantautuminen tänne suomeen ei tapahdu ihan helpolla.

  VastaaPoista
 2. Ei siitä itse asiassa kuulemma tule kommentteja. Katsotaan kyllä, eihän noita tosiaan usein näe. Minusta ihan ookoo yhdistelmä :)

  VastaaPoista
 3. Timo: en ole tosiaan saanut mitään kommenttia, mutta niin kuin Elina tuossa sanoo, niin välillä joku katsoo silleen nopeasti alas ja sitten taas ylös. En ole toisaalta kovin montaa kertaa tällaista asua laittanut päälle, mutta jonain kertana sain pari kolmekin kommenttia, yksi maahanmuuttajateini huusi "siistit kledjut oot pannut!", mistä en oikein tiennyt, oliko se ilkeilyä vai ei. Silloin minulla olikin siniset leggingsit. :)

  En ole itse kovin tyytyväinen tuohon yhdistelmään - värit eivät natsaa, ja kuvassa leggingsit näyttävät harmillisen mitättömiltä. Oikeasti niissä on hieno kuulto. Lisäksi muuton jäljiltä minulta on monet shortsit hukassa, tässäkin voisivat toimia paremmin jotkut toiset.

  VastaaPoista
 4. Tästä on näköjään Bloggerin sekoilun takia kadonnut kommentteja, ja tekstien järjestyskin on nyt väärä. Pahoittelut, tämä on alun perin julkaistu 11.5.

  VastaaPoista
 5. Tuo 40-luvun mekko on muuten vanha Martta-järjestön mekko! Mahtava löytö! :)

  VastaaPoista
 6. No voihan vitsi. Näin juuri samantapaisen mekon eräällä peräkonttikirppiksellä viikonloppuna. Myyjä sanoi sen olevan marttapuku ja kuvittelin sen hööpöttävän minua. En tiennyt että sellaista "marttapukua" oikeasti onkaan. Puku oli sen verran pientä kokoa että en tällä kertaa edes harkinnut ostavani sitä. Nyt vähän harmittaa etten edes kysynyt hintaa.

  VastaaPoista
 7. Kyselin aiemmin tuosta miehen hieman erikoisesta pyöräilyasusta, mutta kommentit hävisivät.

  Mielestäni hauskan näköiset nuo legginssit miehelläkin. Legginssit ja sukkahousut ovat siitä hyviä vaatekappaleita, että ne mahtuu vaikka taskuun, ja niitä voi sitten ottaa pois tai lisätä päälle tarpeen mukaan.

  Tuntuu vaan että noihin suhtaudutaan varsin ennakkoluuloisesti suomessa. Mukava nähdä että joku kehtaa esitellä niitä tällai blogissakin. 80-luvulla monet mies juoksijat käyttivät sukkahousuja shortsien kanssa, mutta nyt pitää olla satasia maksavat juoksu- tai pyöräilytrikoot. Olisi mukava nähdä kuvia tuollaisista asuista jatkossakin. Se on kuitenkin se ainut tapa saada nuo ihmisten hyväksymiksi miesten vaatteiksi. Onnea ja rohkeutta uudenlaiseen pukeutumiseen.

  VastaaPoista
 8. Ennakkoluulojahan nuo kohtaavat, mutta ainakin minun esteettiseen silmääni istuvat ihan hyvin :)

  VastaaPoista
 9. Timolle vielä (en tiedä, tuleeko tästä sinulle ilmoitus sähköpostiin, toivottavasti huomaat kuitenkin): minulla on ollut jo pari vuotta jonkinlainen leggings/meggings-projekti ja olen postannut asukuvia sekä omaan Facebook-profiiliin että tumblr-tiliini Metsosexualiin (se meni nyt jäihin, kun en sittenkään jaksanut nähdä vaivaa, mutta se on edelleen olemassa). Ne on vähän vaikeita, pitää aika tarkkaan suunnitella se kokonaisuus niiden ympärille. Kengät on vaikein kohta, pitää olla sirot ja melko lyhyet kengät. Saisi olla korkoakin, mutta en ole oikein löytänyt sopivia.

  Täällä Hopeapeilissa on yksi kuva Elinasta sinisessä juhlamekossa ja punaisissa kengissä, olin itse samoissa juhlissa sukkahousuissa ja shortseissa sekä frakkipaidassa ja huivissa. Voisin koettaa herätellä tuota tumblr-tiliäni joku kerta ja postata ainakin sen kuvan, se toimi.

  VastaaPoista