lauantai 18. kesäkuuta 2011

Tukkaremontin päivitys

Aloitin vähän aikaa sitten projektin, jonka tarkoitus on saada riehuva hiuspohja takaisin ruotuun ja siinä sivussa myös tukkaa vähän vahvemmaksi. Olen käyttänyt kookospohjaista palasaippuaa hiustenpesuun nyt kolmisen viikkoa, ja tulokset ovat toisaalta hyvät, toisaalta huonot.

Hiuspohja voi ihan ilman muuta paremmin. Kutina ei ole kokonaan loppunut, mutta punoitusta ei enää ole. Tukka tuntuu vähän paksummalta, mikä tällä aikataululla viittaa todennäköisesti siihen, että hiustenlähtö on vähentynyt. Tai sitten siihen, mihin se tulosten huono puoli viittaa: jos hiuspohja voikin hyvin, itse tukka ei näytä samalta kuin ennen. Se näyttää roikkuvalta ja puhtaanakin vähän rasvaiselta - kiharatkaan eivät ole onnistuneet tavalliseen tapaan. Voi olla, että valitsemani pesuaine ei huuhtoudu tukasta yhtä hyvin kuin tavallinen sampoo. Viime kerralla lankesin pesemään tukan tavallisella sampoolla, ja rasvainen fiilis katosi.

Seuraava vaihe taitaa olla uuden pesuaineen etsiminen. Onko lukijoilla vinkata, millainen suolaton eli SLS-vapaa sampoo olisi hyvä? Löytyykö kampaamojen tuotesarjoista jotain, mitä voi suositella?

5 kommenttia:

 1. Oletko miettinyt, että tukka saattaa olla rasvaisempi ihan ohimenevästi sen takia että olet vaihtanut sampoota? Käytitkö esim. silikonipohjaista sampoota ennen? Saattaisi silloin olla vähän sama juttu, kuin jos lopettaa sampoon käytön. Että alussa hiukset rasvoittuu nopeammin ja siihen voi mennä parikin kuukautta ennen kuin normalisoituu.
  Se vain kuulostaa niin samalta, kun mun alkuaikoja ilman sampoota, että tuli mieleen. Siinä tapauksessa se voi olla ohimenevä vaihe, ikävä tietty, mutta silti ohimenevä...

  VastaaPoista
 2. Oon itse käyttänyt nyt jokusen aikaa Santen shampoita. Ihan hyviä minusta, niitä on myös erilaisille hiustyypeille.

  VastaaPoista
 3. Nopealla googlauksella löysin tällaisen suomalaisen verkkokaupan, jossa myydään suolatonta shampoota
  http://www.verkkokauppasunrise.fi/product_details.php?p=2698

  Sekä englanninkielisen sivuston, jolla esitellään suolottomia shampoita
  http://www.mygreenpal.com/sodium-lauryl-sulfate-sls-free-shampoo-list/

  Ainakin tuota Tigin Bedhead sarjaa saa myös monista suomalaisista kampaamoista, ja itse olen tykännyt Tigin tuotteista noin yleensä, vaikka juuri tätä en ole kokeillut. Taidankin ottaa sen seuraavaksi testiin :)

  VastaaPoista
 4. Ina: Kävi tuokin mielessä. En vain tiedä, kuinka kauan haluan katsella roikkutukkaa :( toisaalta, nutturakampaukset ehkä auttavat sietämään sitä.
  Tiina ja Cherise: Kiitokset vinkeistä! Mun edellinen sampooni oli juuri Tigiä, muttei bedhead-sarjaa.

  VastaaPoista
 5. Nutturat ja huivit ovat rasvaisen pään ystäviä :) Onneksi kesällä on helppoa käyttää esim. huiveja!

  VastaaPoista