sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Hellehattu ja aikuisten mehujää

Kun helleviikko lähestyy loppuaan, uskaltauduin vihdoin kamerankin eteen. Koetin kehittää kaupunkimaista helleasua, sekä tyylikästä että käytännöllistä. Valinta osui sortseihin ja hihattomaan puseroon. Tänä kesänä sortseja on vähän joka tytöllä - tämä on vähän ladympi malli kuin ne nuorten tyttöjen vastaavat. Pusero on trikootoppia ryhdikkäämpi versio. Jas onpa olemassa ainakin yksi sellainenkin lierihattu, joka ei lörpsötä!

vyölliset sortsit, laukku, puuhelmikorut kirppislöytöjä
50-luvun ruusupusero kirppikseltä tällä viikolla - samalta myyjältä kuin se rottinkinen laukku!
hattu-joka-ei-lörpsötä ja maailman parhaat hellesandaalit Wäkkärä

Suosittelen muuten kaikille kuumasta kärsiville museokäyntejä: Forum Marinumissa oli ihanan viileää.

Oloa voi viilentää myös tällaisella aikuisten herkulla.


Gin tonic -mehujää iskee sekä makuhermooni että huumorintajuuni. Näin se kävi: tein drinkin korkeaan mehulasiin, jonka pohjan peitin ohuella sokerikerroksella ja puristin sekaan sitruunamehua niin, että sokeri peittyi. Päälle pari sormenleveyttä giniä ja loput tonic-vettä: koska alkoholi jäätyy huonosti, juomasta kannattaa tehdä mietoa. Sekoitin sokerin liuottamiseksi ja kuplien hävittämiseksi (kuplaisesta koeversiosta tuli hauras ja huokoinen) ja annoin seoksen vielä väljähtyä jääkaapissa pari tuntia. Sitten vain juoma muotteihin - mehulasillisesta tulee ainakin neljä mehujäätä - ja jäätymisaikaa vähintään yön yli. Nam. Seuraavaksi kokeilen mojito-mehujäätä...

3 kommenttia:

  1. Gin tonic mehujää! En ole ennen ajatellut että sellaista voisi tehdä, pitäisikö kokeilla...

    VastaaPoista
  2. Täydellistä! Lähdenkin tästä mehujäämuottiostoksille.

    VastaaPoista
  3. Kokeile ihmeessä! Toimii varmaan kaikista kylmistä drinkeistä, kunhan varoo kuplia ja liian vahvaa alkoholipitoisuutta. Anja, ne muotit olivatkin ongelma... kiersin vaikka mitkä tavaratalot läpi, kunnes kirpputorilla tärppäsi.

    VastaaPoista