keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kun äiti uuden paitapuvun sai

Tällä tavalla myydään kai nykyisin vain miesten paitoja, mutta joskus on myyty naisten pukujakin.


Tehtaan paketissa oleva paitapuku on merkitön. Liekö sitä myyty jossain aikansa halpakaupassa? Laatua ainakin on tarkkailtu ja hyväksi havaittu.


Mekossa ei ole kauluksia, kuten pussin kuvassa, mutta järkeilin, että järkevä perheenemäntä on käyttänyt pyykin säästämiseksi irtokauluksia. Kangas on raitapintaista puuvillaa, jossa joka toinen raita on kudottu hieman ryppypintaiseksi. Englanniksi tämän kangaslaadun nimi on seersucker, mutten millään saa päähäni, mitä se on suomeksi. Muistaako joku ompelevista lukijoistani?

Etsyn myyjä, jolta tämän ostin, oli tietysti listannut mekon mitat ilmoitukseen, mutta helman mitta tuli vähän yllätyksenä. Hetken ihmeteltyäni päätin, että tämä saa pysyä lyhyenä - kaula-aukko on kuitenkin niin pieni, että vähän polvea voi näkyä. Ja sehän olikin sitten niin kiva kotiäidin arkipuku, että heti piti ryhtyä keittiöhommiin.


Ja mikäs se tällainen sitten on? Äiti sai uuden imurin! Mikä kodinkoneonnela!


(Totta puhuen Hoover-imuri on aika vanha, miehen mummon jäämistöä. Sain pienen sätkyn, kun kuvaustarkoituksessa työnsin töpselin seinään ja imuri yllättäen käynnistyi.)

Ja vielä ihana essukin! Miten kivaa keittiössä oikein voikaan olla?


8 kommenttia:

 1. Jos minulta kysytään, mekko saa nimenomaan pysyä lyhyenä! :P

  VastaaPoista
 2. Seersucker on lainekreppiä, jos oikein muistan.

  VastaaPoista
 3. Voi olla muuten, vai olisiko puuvillakreppiä?

  VastaaPoista
 4. Puuvillakrepiksi tuota ainakin meilläpäin on kutsuttu. Hieman leveämmillä raidoilla siitä oli 80-luvun alussa pussilakanasettejä. Vaikka puuvilla periaatteessa onkin pehmeä materiaali niin ainakin ne pussilakanat olivat himppasen turhan karkeita mutta helppokäyttöisiä olivat kun ei tarvinnut mankeloida. Lapsena olen niistäkin joutunut kärsimään :D

  VastaaPoista
 5. Mäkin muistan niitä pussilakanoita. Pikkutyttönä mulla oli myös mekkoja tällaisesta, taisi olla yksiväristä fuksianpunaista kumilankapoimutetulla yläosalla :)

  VastaaPoista
 6. Vau mikä löytö! Ei haittaa vaikka on lyhyt, sopii sulle mainiosti.
  Seersucker on viileä hellepäivinä.

  VastaaPoista
 7. Niin ja sopii mutten hienosti teidän keittiön kaappien väriin ;)

  VastaaPoista