torstai 16. joulukuuta 2010

Rauma-päivän löytöjä

Otimme vapaapäivän, hyppäsimme bussiin ja matkustimme Raumalle, jossa on tunnetusti erinomainen kirpputoritarjonta. Kaupunki on pieni, mutta kuusi tuntia ei likimainkaan riitä käymään läpi kaikkia kaupungin kirppiksiä. Valitsimme parhaat päältä, ja satoa tulikin runsaasti. Tässä parhaat.

Hattuneula...


...joulupalloja...


...kaksi korsettia (toinen on sekä käyttämätön että täsmälleen minun kokoani! oi iloa!)...


...etanamainen bakeliittikuorinen mittanauha - eikö ole kaunis!...


...ja melkein sellainen kynttelikkö, jonka ostin Traderasta ja hajotin kaksi minuuttia paketin avaamisen jälkeen! 'Melkein' tarkoittaa tässä yhteydessä 'riittävästi'.


Vaatetarjontakin oli hyvä. Kehitin nopeasti pari asua vain kuvia varten ihan siitä ilosta, että löysin niin kivoja vaatteita ihan tavallisilta kirppiksiltä. Tässä uutta ovat harmaa 80-luvun puolikellohame, villasekoitetta eli juuri nyt sopiva, sekä lila pitsineuleinen lukunuttu tai jonkinlainen bolero. Kun näin sen hyllyllä, luulin sitä huiviksi: se on aivan tasainen, kaksinkerroin taitettu pötkylä.


Sitten leikitään kesää. Valkoiset kuviosukat ja 50-luvun puuvillainen päivämekko novelty print-kangasta. Oliivinvihreä ei ole omin juttuni, mutta valkoisen kanssa se toimii aika kivasti. Olen kahden vaiheilla, onko mekon yläosa noin sentin liian lyhyt minulle... se taitaa olla vika, jolle ei ammattilainenkaan paljon voi tehdä, mutta sen huomaa vasta kun vaatetta käyttää oikeasti, ei kun kummittelee se päällä rappukäytävässään puolen minuutin ajan.


Ja vielä vihertävänharmahtava villapuku 50-luvulta. Tämä ei ole täydellisessä kunnossa, vaan päätynee värikylpyyn: kangas on toisen sivusauman puolelta helmasta haalistunut selvästi. Hintaa puvulla oli vain kolme euroa, joten halusin antaa sille mahdollisuuden - ja myös siksi, että se on tasan oikean kokoinen.


Eikä tässä edes ollut kaikki - vain ne ilahduttavimmat ja harvinaisimmat. Hyvät kanssaihmiset - käykää pikkukaupunkien kirpputoreilla. Lisäohjeita päivän joulukalenterissa eli edellisessä postauksessa.

2 kommenttia:

  1. Oho, jos Raumalta tekee tommosia löytöjä niin pitää varmaan lähteä käymään. Toi bakeliitti-mittanauha on todella hurmaava! Oon yrittäny metsästellä vanhoja ompelutarvikkeita mutta eipä niitä ihan noin vain vastaan tunnu kävelevän... Kesällä sentään löysin täsmälleen oikeankokoisen sormustimen, vihdoinkin.

    VastaaPoista
  2. Rauma on myös kaikin tavoin symppis retkikohde, siellä on mukava harhailla.

    VastaaPoista