tiistai 21. joulukuuta 2010

21. luukku: Pyyhi tyylillä

Otsikko ei viittaa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden hankkeeseen, jossa vessapaperiin painetaan runoja. Vaan taustalla on se mukava tapaus, että Hopeapeilin toimituksessa kävi siivooja. Se on ehkä parasta, mitä ihminen voi antaa lahjaksi itselleen ja puolisolleen.

Tyylillä toteutettuun siisteydenpitoon kannattaa satsata. Minua ainakin ilahduttaa, että keittiöpyyhkeemme ovat enimmäkseen vintaasia tavaraa. Parhaat 1950-70-luvun pyyhkeistä (englanniksi tea towel) ovat suoranaisia taideteoksia ja samalla informatiivisia:


Mittapyyhe löytyy Etsystä ja on kieltämättä vähän hintava. Vastaavanlaisia hyötypyyhkeitä on omassa kokoelmassamme ainakin kalorilaskuripyyhe ja drinkkiopaspyyhe. Hauska vanha löytö on oletettavasti nuoreen kotiin 50-luvulla ostettu pyyhe, jossa mies kuivaa astioita, kun vaimo lepäilee: "Todista Hänelle rakkautesi - kuivaa tiskit!"

Suomalaisen pyyheteollisuuden helmiä ovat Tampellan keittiöpyyhkeet, joissa on usein myös taiteilijan signeeraus. Myös nimettömiä hienouksia on kaupan, tämä Huuto.netissä:


Tyylikkäitä tiskihetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti