keskiviikko 29. joulukuuta 2010

20-luvun tyyliin

Rhia teki koostepostauksen päättyvän vuoden parhaista asuistaan. Kiva idea, mutta koska Hopeapeili on ollut olemassa vasta syyskuusta saakka, en voi kopioida sitä. Sen sijaan poimin kuvakansioista vuoden varrelta asukuvan, jota en ole vielä julkaissut täällä, mutta joka varmasti hopeapeililäisiä kiinnostaa.

Tapaa kokoelmani harvinaisuus, aito 20-luvun flapper-puku.


Puvun minulle päätymisen historia on mielenkiintoinen. Appeni ostaa ja myy vanhoja kirjoja, ja hän oli kirjanostoretkellään jossain satakuntalaisessa pappilassa saanut kaupan päälle mukaansa pari pussillista vaatteita; mukana muun muassa papin ja ruustinnan juhlavat päällystakit - ja tämä mekko. Se on tummansininen ja itsessään melko kevyt, mutta helmikirjailut (joista osa on erillisissä, koko puvun pituisissa huivimaisissa liehukkeissa) saavat sen painamaan monta kiloa. En ole koskaan saanut missään asussa yhtä paljon huomiota kuin sillä kerralla alkusyksyllä, kun rohkenin pukea tämän päälleni erääseen vintage-tapahtumaan.

Tämän asun kanssa vaikeuksia tuottivat pitkät hiukseni. Kaivoin netistä tutoriaalin, jolla piti helposti saataman feikkilyhyt tukka 20-30-luvun tyyliin, mutta tein jotain totaalisen väärin eikä kampauksesta tullut mitään. Hetken tuskailtuani päädyin jakamaan hiukset saparoille ja kiinnittämään saparoiden päät muutamalla sormikiharalla. Täydestä meni. Kengät ovat teemaan hyvin istuva kirppislöytö, mutta uustuotantoa - muistaakseni Espritin tai jonkun muun ihan tavallisen merkin.

Puvun malli on uskomattoman yksinkertainen, ihan pelkkä laatikko, johon on lisätty hihat ja koristelut. Tällainen olisi helppo toteuttaa kotikonstein jopa ilman kaavoja ja käyttää valmiita koristenauhoja. Kannattaa kokeilla, sillä näin vanhojen vaatteiden löytyminen on todellista tuuripeliä.

4 kommenttia:

  1. Oih mikä ihanuus! Mä niin haaveilen siitä hetkestä kun saan vihdoin itselleni aidon 20-luvun puvun joka vielä mahtuu päälle! Hauska myöskin puvun tarina :) kiva että postasit tämän.

    VastaaPoista
  2. Ehkä niitä joskus löytää, kun ahkerasti kiertää :)

    VastaaPoista
  3. Thanks! I don't know if you used Google Translator but to put it short: I got this little pearl for free.

    VastaaPoista