torstai 16. joulukuuta 2010

Kuudestoista luukku: Kotimaan matkaajalle

Meillä kotimaan matkailuun kuuluu aina, ehdottomasti ja itsestäänselvästi kirpputorikierros kohdepaikkakunnalla. Hyvä lähde kirppisten löytämiseen on vanha kunnon puhelinluettelo (oletteko kuulleet sellaisesta?), mutta joskus on myös soitettu kaupungin matkailutoimistoon ja vissiin kunnantalollekin ja kysytty, missä kylän kirppikset lymyävät.

Nykyisin on helppoa, kun netistä löytyy tietoja usein jopa aukioloaikojen kanssa. Jotkut kirpputorit ovat auki hyvin epärationaalisesti - tyyliin la 11-13 ja parillisten viikkojen ti 16-18 - ja voi olla, että paluujunan lähtöä odotellessa hieman harmittaa, jos ei ole etukäteen tarkistanut, minä päivänä kannattaa käydä. Jos kirppikselle on puhelinnumero, kannattaa soittaa ja kysyä, onhan kirppis varmasti olemassa; hyvätkään sivustot kun eivät ole täydellisen ajantasaisia.

Hyviä kotimaisia kirppissivustoja ovat Vuolanne ja Kirppikset.info. Jos oikein innostuu, matkalukemiseksi voi hankkia kotimaisen omakustanneuutuuden, stylisti-valokuvaaja-kirppisharrastaja Karin Lindroosin Kirppislöytöjä-kirjan, också på svenska. Lindroosin kivannäköinen taskukokoinen kirja on oiva fiilis- ja idealähde (ja joululahjaidea!) sille, jolle kirppisten maailma ei vielä ole läpeensä tuttu.

2 kommenttia:

  1. You blog is absolutely beautiful. Iam happy tio subscribe to it even though I dont't read Finnish. There is always Google translate. This gives me an idea!

    VastaaPoista
  2. Thanks Danièle! I know I should write a short version in English in the end of each post. Now I'm keeping an advent calender with mostly Etsy links, so keep an eye on them :)

    VastaaPoista