torstai 2. joulukuuta 2010

Merenvihreää ja mansikkaa

Löysin kesällä Uffin alesta kolmella tai neljällä eurolla villaisen 50-luvun puvun. Sitä oli siinä helteessä vaikea edes sovittaa, mutta juuri nyt, talvisessa arjessa, on sen oikea aika.


Tästä vihreän sävystä tulee mieleen Vihervaaran Anna tai joku muu todellinen tai fiktiivinen punatukkasöpöläinen. Minulla ei ole yhtään punapigmenttiä, mutta pidän silti tästä vaatimattomasta, rauhallisesta väristä, jota englanninkieliset kutsuvat kauniisti nimellä 'seafoam'.

Puku on huomiotaherättämätöntä arkivintaasia, joka yllä voi lähteä vaikka töihin pienten koululaisten luo, kuten minä tänä aamuna. Siinä on pari hienoa yksityiskohtaa: pudotettua vyötärölinjaa on korostettu kangaspäällysteisillä napeilla, ja olkapäillä on ilmeisesti vanukirjontaa - kohollaan olevat kukkakuviot, joista ei erota tikkauksia.

Mietin kovasti, miten tämän mekon asustaisin. Töissä oli mustat talvisaapikkaat, nyt nuo punaiset kengät ihan vain siitä ilosta, että sain ne juuri postissa ja haluan ehdottomasti pitää niitä jalassani juuri nyt vaikkei siinä järkeä olekaan.Mutta löytyisikö teiltä ideoita merenvaahtomekon asustamiseen? Ehdotuksia otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti