perjantai 31. elokuuta 2012

Tukholman vintage-tärpit haussa

Kivat rakkaat hopeapeililäiset! Toivoisin teiltä nyt ideoita ja ajatuksia Tukholmassa vietettävän päivän viettoon. Olen käynyt Tukholmassa viimeksi vuonna 1988, joten paikallistuntemus on nolla.

Meitä on reissussa koko perhe, joten koko päivää ei voi uhrata vintagen tutkailuun ja etsiskelyyn. Pitäisi löytää yksi tai kaksi täsmäkohdetta, joihin olisi helppo löytää ja joissa käynti kannattaa. Olisiko teillä ehdottaa putiikkeja, joissa kävijä ilahtuu, löytää mahdollisesti aarteita eikä silti köyhdy kokonaan? Onko Beyond Retro maineensa veroinen? Myös mukavan tunnelmallisia, vanhanhenkisiä kahviloita olisi mukava tietää. Reissuun on tästä päivästä kaksi viikkoa, joten sen aikaa ehtii kommentoida.

Tämä elokuu on muuten ollut Hopeapeilin kaikkien aikojen vilkkain kuukausi. Kiitos siitä, ja arvonta on tulossa ihan lähitulevaisuudessa!

4 kommenttia:

 1. Henk.koht. kokemusta ei ole, mutta Michél Carlssonin (matka)opas "Fynda: Guide till antikt, second hand, retro och vintage i Stockholm" (2009) esittelee mm. vaateputiikit kaupunginosittain ja vaikuttaa selkeine karttoineen muutenkin ihan pätevältä.

  VastaaPoista
 2. Beyond Retrolle iso peukku! Olen tehnyt sieltä vaikka mitä löytöjä kohtuuhintaan! Skeppsholmenilla Modeerna Museet ja sen ympäristössä ihania paatteja ja mm. Alexander Calderin upeita "tuuliviiri"-veistoksia. Ihan Viking linen terminaalin lähellä Fotografiska valokuvataiteen museo ja siinä vieressä Söderillä huippukivoja kuppiloita, kahviloita yms.sekä Coctail-niminen sisustuskauppa, jos tykkää meksiko kitschistä niinkuin minä :) Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
 3. Tätä on suositeltu vintageporukan taholta.... http://www.oldtouch.se/

  Itse en ole vielä päässyt käymään. Ja jos nyt muistan oikein (siitä on aikaa kun viimeksi kävin) niin Götgatanin Emmauksessa taisi olla paljon vintage-asusteita, mutta vain käteinen käy maksamiseen. Tosin voi olla että muistan väärin kun liikuin isomman porukan mukana enkä ollut ihan perillä kaduista :D

  VastaaPoista