lauantai 11. elokuuta 2012

Pitsiverhoja ja vanhoja pulloja

Kaikkia kodin paikkoja ei ole helppo sisustaa kauniiksi, enkä nyt puhu edes liian täyteen pakatusta seinän kokoisesta Saku-kirjahyllystä. Meillä on olosuhteiden pakosta oltava makuuhuoneessa täysin pimentävät verhot. Ne ovat ankeat, värivalikoimaa ei näissä kankaissa juurikaan ollut. Pahinta on, että neutraalihkon vaalean hiekanvärisen kankaan hulpioista pilkottaa se musta, kankaan sisään kudottu pimentävä osuus.

Mutta nyt keksin, miten saamme makuuhuoneesta samalla kertaa pimeän ja viehättävän - pidin ennenkin huoneesta muuten, mutta verhot ovat olleet kauhistus. Löysin maailman kauneimmat vanhat tyllipitsiset verhot ja yksinkertaisesti kiinnitin ne samoihin nipsuihin pimentävien kanssa.


Eihän se inha musta kokonaan kadonnut, mutta muutama ommel takaa, että se pysyy edes vähän piilossa.


Keittiössä taas on toinen pakosta ankea kohta. Mikron päällystä ei kovin kauniiksi saa, mutta aina voi vähän yrittää. Porin Oluen vanhat pullot ovat molemmat ilmaislöytöjä, tyylikäs ajastin Ekotorilta ja tarjotin joltain kirpputorilta vuosia sitten.


5 kommenttia:

 1. Entisenä verhomyyjänä on ihan pakko todeta että sivuverhoistakin kannattaisi ommella ne sivut. Entisessä työpaikassani sivuverhojen sivut ommeltiin lähes poikkeuksetta koska kankaan hulpio ei yleensä ole kovin nätti ja monesti se myös kiristää kangasta ikävästi. Eli niistä pimennysverhoistakin sen ruman mustan reunan saa pois pienellä vaivalla. Hulpio leikataan kokonaan pois ja sivuun ommellaan päärme, yleensä n. 1-1,5 cm leveä. En ihan tiedä millaiset valikoimat siellä Turun suunnalla on, mutta Tampereella ainakin kangasliikkeistä/verholiikkeistä löytyy pimennysverhokankaista jo ihan mukavasti värivalikoimaa kirkkaistakin värisävyistä jopa kuviollisiin. Hinnat tietysti ovat vähän korkeammat, etenkin jos haluaa kaksipuoleisen kankaan jossa molemmat puolet ovat samaa väriä.

  VastaaPoista
 2. Varmasti kannattaisi, tässä vain ompelija oli laiska (se olin minä) kun oli muuttokiireitä... Turun Eurokankaassa ei ainakaan tuolloin puolitoista vuotta sitten ollut tarjolla kuin yksivärisiä ja aika sanotaan nyt että varovaisia värejä, tarkemmin etsien olisi ehkä löytänyt paremman vaihtoehdon.

  VastaaPoista
 3. :D No ehkä jossain vaiheessa tulee sellainen hetki että saat verhot fiksattua, tai sitten löydät paremman värisen pimennyskankaan ja vaihdat toisiin. Itsehän olen verhojen suhteen varsin laiska ja samat verhot on roikkuneet koko kämpässä sen 2,5 vuotta mitä ollaan tässä asuttu. Nyt olen alkanut haaveilla uusista verhoista, mutta ei tässä mitään kiirettä. Mulla on ollut aina tapana tehdä jokaiseen asuntoon uudet verhot mittojen mukaan (joo, oon muuttanu aika usein viimeisen 10 vuoden aikana), eli vanhat verhot harvoin ovat edes sopineet uuteen kämppään, siksi niitä ei ole tullut vaihdettuakaan niin usein.
  Jännä juttu tuo kankaiden väriasia, Tampereen Eurokankaassa on mielestäni pimennysverhokankaita ollut mahdollista tilata värikartan perusteella mitä väriä hyvänsä. Valmistajan värivalikoima kun on yleensä paljon suurempi kuin mitä liike ottaa varastoonsa. Olen nähnyt värejä limenvihreästä oranssiin, erilaisiin punaisiin, keltaisiin ja sinisen eri sävyihin. Kuviollisia tietty vähemmän, mutta niitäkin on ollut.

  VastaaPoista
 4. Syyllinen on edelleen tässä hyvin lähellä, eli ei mulla tullut mieleenkään alkaa tilaamaan niitä kankaita...

  VastaaPoista