torstai 16. elokuuta 2012

Ihme tapahtui

Turun Puutarhakadun Pelastusarmeijalla, lähikirppiksellämme, oli kiinnostava cocktail-mekko 1960-luvun alusta: tummanvihreää brokadityyppistä kangasta, kapea malli, yläosassa vino huivimainen koristeleikkaus. Tosi hieno! Ja kokokin olisi täsmännyt.

Mutta kerrankin tuli järki ajoissa käteen ja muistin, että tummanvihreä ei ole ollenkaan minun värini, sellainen sammaleinen varjoisa kuusimetsän sävy. Parin kuukauden kuluttua seuraavassa vaateinventaariossa katsoisin pukua ja ajattelisin, että tosi hieno - jollakulla muulla. Jätin siis puvun näyteikkunaan (sillä siinä se oli) odottamaan jotakuta, jonka sävy varjoisa kuusimetsä on. Käykäähän hakemassa pois! (Oli myös aika hienoja vanhoja hattuja, ehkä samasta paikasta kotoisin kuin vihreä puku.)

Illan kuvaksi samalta kirpputorilta löytyneen ruotsalaisen lehden kansi. Vi Damer -lehteen en olekaan aiemmin törmännyt.
4 kommenttia:

 1. Mikä koko?? Tuo on juuri minun värini =)
  -Mari-

  VastaaPoista
 2. Mari, tämä oli ilmeisesti ompelijan tekemä, lappuja ei näkynyt. Kokoarvio 40-42, mutta kannattaa itse käydä tsekkaamassa - en katsonut saumanvaroja tms. muokkausmahdollisuuksia. Toivottavasti sopii sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hämmentävää itsekuria. Itse on vielä niin vähän edes tuon ikäisiä vaatteita, että sopivat ja kauniit ostan riemusta kiljuen heti pois, enempää pidemmälle ajattelematta :)

  Nyt kyllä en ole Turussa, mennee toiseen hyvään kotiin.

  VastaaPoista
 4. Kaappitilan rajallisuus kannustaa itsekuriin.

  VastaaPoista