lauantai 4. elokuuta 2012

Terveiset Loimaan RompepäivästäJa pienet terveiset kuvaajalta myös!


Loimaan Rompepäivä järjestettiin tänään 19. kerran, ja olimme ensimmäistä kertaa mukana. Päätimme hypätä aamun ensimmäiseen junaan, joka lähti Turusta seitsemältä. Herätyskellon soidessa oli iskeä uskonpuute, mutta päivästä tuli antoisa ja kiva monella tavalla.

Rompetorit ovat kirpputorien, antiikkimarkkinoiden ja romukaupan yhdistelmiä, joissa pääosassa ovat miesten jutut - autojen ja mopojen osat ja niin edelleen. Loimaan tapahtuma on ilmeisesti lajissaan suurimpia, kuulin jonkun sanovan, että myyjiä oli yli 300! Alue olikin suuri ja tuntui jatkuvan ja haarautuvan joka suuntaan.

Myynnissä oli niiden mopojuttujen lisäksi muun muassa


Arabiaa (paljon ja enimmäkseen kalliilla tai tosikalliilla),


Sarviksia (aika sopuhinnoin),


lasisia joulu- ja uudenvuodenkoristeita, venäläisiä kaiketi, kello erityisen söpö,


kalosseja (halvalla, myös karvareunuksin),


polkupyöriä (tavarankuljetuspyörä tuntuu välillä tarpeelliselta),


mekkoja (vähemmän kuin olin toivonut mutta riittävästi ostaakseni neljä) ja


huikea Barbie-boksi vuodelta 1962, sisällä nuken lisäksi vaatteita joita olisin suonut löytäväni myös omassa koossani. Jos joku kiinnostuu, myyjä suunnitteli tämän listaamista eBayhin!

Näytillä oli myös liuta kivoja museoautoja. Olen polkupyöränaisia, mutta kai voi huumorimielessä kokeilla autotyttönäkin oloa. Mies tykkäsi eniten keltaisesta Skodan coupésta,


minä Isosta Kissasta.Poika tykkäsi avomersusta, jota ei kuvattu, koska se ei vastannut vanhempien esteettisiä odotuksia. Mossea ei meille toivonut kukaan, mutta koska se oli pittoreski, sekin kuvattiin.


Vaikka oikeastaan tarvitsisimme eniten tällaisen. Taaemmassa lukee "Loimaan Munakeskus".

50-luvun nailonmekko UFF
korut, kengät, laukku, huivi, vyö joiltain kirppiksiltä

Hankintojakin tuli, niistä seuraa oma postauksensa!

9 kommenttia:

 1. Rompetoreilla kuuluu myydä auton yms. muiden moottoriajoneuvojen osia, ei Arabian kippoja ja kuppeja. Tarjonta menee vuosivuodelta surkeammaksi ja todellinen rompetorin ajatus katoaa asiaankuulumattomien rojujen keskelle.

  VastaaPoista
 2. Minustakin oli kummallista, että oli niin paljon niitä kalliiden (Helsingin antiikkiliikkeiden hintatasoisten!) astioiden myyjiä, mutta sinänsä nyt tuolla oli tarjontaa monesta eri jutusta kiinnostuneille. Hyvä kai sekin on, ehkä jopa perheitä yhdistävä tekijä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt jokus ihan ekassa rompepäivässä silloin kuten anonyymi kirjoitti oli enenmmäm autonosia vanhoihin autoihin,mopoihin,raktoreihin!Onhan se kivaa että myydään muutakin rompetta mutta hirvitti tosiaan se että hintatas oli kallista ja just niitä lasi ym arabia myyjiä jotka pyysivät ylihintaa kipoistaan ja sitten ihmettelivät kun kauppa ei käy! Jotakin kyllä löysin mutta joka vuosi löydöt käy pieneksi en raski maksaa kaikesta ylihintaa!

   Poista
 3. Voi mitä autoja. Pakko kertoa, että se yksi edellinen postauksesi niistä lentokenttätuoleista aiheutti minussa pientä sydämentykytystä. Olin jo hetken lähdössä kohti Kouvolaa, mutta sitten mietin järjellä... Mut oli se hieno istuin.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa varmaan ainakin ennen lähtöä soittaa sinne TYö-Myllyyn, ovatko siellä vielä :)

  VastaaPoista
 5. Nuo Sarvis pahvilaatikot saattaa olla sieltä Maikkarin huutokaupasta. Vähän samalta näyttää. Ei olisi ihme, paljon sieltä varmasti kävi porukka ostamassa tavaraa myydäkseen eteenpäin.

  VastaaPoista
 6. Ninnu, voi hyvinkin olla, kun niitä oli noinkin paljon kerralla tarjolla.

  VastaaPoista