sunnuntai 12. elokuuta 2012

Hups, ostin astiaston

Portsan pihamarkkinoilla on mukavaa. Lähes joka taloyhtiössä on kirppispöytiä ja pikku kahviloita niillä ihanilla syreenien koristamilla puutalopihoilla, joita yleensä katselee vain aidan takaa kadulta. Tänään oli taas vuotuinen pihamarkkinapäivä, ja minähän olin haukkana paikalla jo ennen kuin tapahtuma edes virallisesti alkoi. Nopeaa rankaistiin, sillä suurin piirtein ensimmäisestä pihasta löysin jotain, mitä halusin. Ja se oli... astiasto.

En ollut varsinaisesti aikeissa kanniskella astiastoa ympäri Portsaa, ja tietysti houkutti nähdä muidenkin myyjien tarjonta, vaikka astiasto olikin paitsi ihana, myös edullinen. Otin riskin ja jätin astiastoni odottamaan, kunnes palaan kierrokselta lähtöpisteeseen.

Ja astiasto odotti minua.


Kaunokaiset ovat Uppsala-Ekeby-Geflen tuotantoa, Campanula-nimistä sarjaa, jota valmistettiin vuosina 1959-62. Jokainen osa ei ole ihan täydellisessä kunnossa, mutta kukapa meistä olisi?

Kotiin tullessa hävetti vähän ja sanoinkin miehelle heti ensimmäisenä, että otan sitten vastuun tästä ja tämän mahtumisesta kaappeihimme. Aloitin saman tien siivouksen astiakaapeissa ja poistomyynnin, mutta helppoa se ei ole, kun kaikki on niin hienoa! (Paitsi beesit Sarvis-astiat, mutta ne taas ovat Sarviksia eikä niitä siksi voi poistaa.) Vinkkinä kuitenkin, että jos tykkää Arabian Krokus-sarjasta, kannattaa vilkaista tänne.

4 kommenttia:

 1. Ihana Gefle! Mä oon kans aina tykänny noista mut oon ajatellut että mitä mä noilla teen!? Joskus noita näki useinkin ja nyt harmittaa etten ostanut! Eilen tosin löysin vadin Fresta Röstrandin 50-Luvun tuotantoa geometrisillä kuvioilla! Hieno löytö Elina ja viel noin monta osaa!

  VastaaPoista
 2. Meillä on lauantaina rapujuhlat, sinne kaikki juhlaporsliinit pöytään :) Pitää opetella käyttämään tarjoiluastioita, turhan usein sitä vain lätkäisee kattilan tai kurkkupurkin sellaisenaan pöytään.

  VastaaPoista
 3. Upea löytö. Minulla on aivan liikaa astioita. Mutta löydän aina jotain lisää :)

  VastaaPoista
 4. Maailmassa on kyllä vähän liikaakin hienoja astioita, joskus tuntuu siltä :)

  VastaaPoista