torstai 12. tammikuuta 2012

Pienen helmikorun arvoitus ja uudet toimistosukat

Tässäpä helmi otsikoiden joukossa, mutta helmistä onkin tänään ensimmäiseksi puhetta.


Korulaatikossani on jo pitkään pyörinyt tällainen pieni solki. En muista, mistä se on tullut, mutta olen joskus ihmetellyt, että se on noin vaatimaton: pelkkää taivutettua rautalankaa, johon on pujotettu muutama helmi. Olen kai joskus käyttänyt sitä huivin kiinnittämiseen tai muuhun pikkuasiaan. Mutta nyt tiedän, mikä se on.


Se ei olekaan itsenäinen koru, vaan kaulakorun lyhennin! Monissa vanhoissa helmikaulakoruissa on säädettävä lukko, mutta tällaisella härvelillä korun pituutta saattoi säätää vielä enemmän. Kätevää!


Ja lisää kätevyyksiä-samalla-ihanuuksia. Työpöydän ääressä tulee kylmä. Villasukissa taas tulee nuhjuinen olo.  Ratkaisu löytyi Lindexin alesta. Voilà:Jos joku vielä muistaa tämän villatakin, tiedoksi, että nämä ovat hyvä pari keskenään. Söpömmän toimistopukeutumisen puolesta!

4 kommenttia:

 1. Hei, epäreilua, Helsingissä eivät ole nuo sukat alessa! Minulla on samat mustana ja vihreänä.

  VastaaPoista
 2. Todella kätevä tuo kaulakorun lyhennin! Oih, itsekin olen monesti katsellut noita sukkia, ne ovat niiin somat!

  VastaaPoista
 3. Somat ovat! Turussa olivat alessa vain harmaat, eivät vaaleansiniset, jotka olisivat olleet vielä söpömmät. Pitäisiköhän kuitenkin sijoittaa apurahansa viisaasti ja hakea nekin...

  VastaaPoista
 4. Ompas kätsä tuo helminauhan lyhennin. Olen nähnyt samantapaisia kirppiksillä joskus mutta olen pitänyt sitä vain tavan rintaneulana. Kaikkea sitä oppii :D
  Ihanat sukat myös!

  VastaaPoista