maanantai 23. tammikuuta 2012

Maanantain kolme valintaa: tuunausideoita

Paatuneinkaan nettikauppojen selaaja ei voi ostaa ihan kaikkea miellyttävää näkemäänsä, mutta silmänruoasta voi poimia inspiraatiota sekä pukujen asustamiseen että käsityöprojekteihin. Esimerkiksi tämän kesämekon juju on pitsireunus, jollaisen aloittelevakin ompelija saa kiinni sopivan mallisen mekon kaulukseen - tai kuten tässä, myös nappilistan viereen.


Astetta haastavampi on tämä idea. Mekko on muuten koruton, mutta paljettikankaasta applikoitu koristenauha tekee siitä erityisen. Jos rusettia vähän yksinkertaistaa, tämäkin juttu on yhdessä illassa toteutettava.


Ja tässä sitten vähän haastetta. Puku on myyty Etsystä jo ajat sitten, mutta olen roikuttanut sitä suosikkilistallani tuon kauniin kauluksen ja idean sovellettavuuden vuoksi. Tällaiseen kaulukseen ei tarvita kovin paljon kangasta, ja erilaisia vaihdettavia leukalappuja voi samaan pikkumustaan tehdä montakin (alkuperäisessä puvussa kaulus on tosin kiinteä). Helmikirjailut voi tehdä taitotason mukaan vaikka miten haastaviksi tai jättää kokonaan pois.


Pitsi- ja nauhalaatikkoa tutkimaan, siis!

1 kommentti:

  1. Mustan puvun kaulus on tosi näyttävä, hyvä idea, pistän ideakansioon :D

    VastaaPoista