perjantai 20. tammikuuta 2012

Uusi vai vanha Gustavsberg?

Kävin tänään hedelmällisellä kirppisreissulla, josta enemmän myöhemmin - mutta mukaan tarttui myös yksi arvoitus. Ostin ruotsalaisen Gustavsbergin valmistaman kahvikuppimaisen kastikekulhon ja munanmuotoisen tarjoiluvadin. Mutta ovatko ne uudet vai vanhat?


Minun näppituntumani sanoi, että nämä olisivat 50-luvulta. Aloimme kuitenkin pohtia, että ne voivat olla myös uustuotantoa vanhaan tyyliin 2000-luvulta. En löydä mistään nettilähteestä juuri tällaista Gustavsbergin lehtikuviota... Osaako joku auttaa? Kertoa jopa sarjan nimen ja suunnittelijan? Ruotsalaiset lukijani? Leima on pieni ja siinä lukee GUSTAVSBERG, nimenomaan suurilla kirjaimilla, ei muuta.

Mina kära svenska läsare: är de här saker av Gustavsberg nya eller gamla?

2 kommenttia:

  1. MOI!

    Olen törmännyt saman sarjan leipä ja ruoka lautasiin kirppareilla. Tuo on myös eräänlaista Ruotsin " arabiaa" katson ruotsalaisesta RETRO lehdestä onko siinä juttua tuosta. On muuten mainio lehti! Mutta veikkaan kyllä että tuo on ehtaa 50-Lukua. Mut varma en ole. Sulla on muuten aivan ihana blogi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sepe! Joo, Gustavsbergit on Ruotsissa arvostettuja ja kerättyjä, mutta just tähän malliin (tai siis kuviin/tietoihin siitä netissä) en ole törmännyt!

    VastaaPoista