maanantai 9. tammikuuta 2012

Maanantain kolme valintaa: keepit

Pikkuviitat eli keepit ovat käytännöllisempiä kuin ne nyt muodikkaat pitkät viitat, joiden poimuista ei pääse ulos vaikka kuinka yrittäisi. Itse kylmänarkana ihmisenä pitäisin lyhyttä keeppiä sisävaatteena, mutta mikä ettei sitä voisi sijoittaa vaikka ohuemman takin tai paksun neuleen päälle ulkovaatteeksi.

Keeppejä on vintage-nettikaupoissa tarjolla, mutta moni on tehty aidoista turkiksista. Vintageturkikset jakavat mielipiteet; itse hyväksyn niiden käytön ja pidän sitä jopa järkevänä, jos se vähentää tarvetta tuottaa maailmaan lisää tavaraa - mutta toisaalta en halua hehkuttaa aidosta turkiksesta valmistettujen vaatteiden puolesta edes esittelemällä vuosikymmeniä vanhoja sellaisia. Koska keepit kuitenkin ovat söpöjä asusteita, on ilo todeta, että turkiksettomiakin vintagevaihtoehtoja löytyy: esimerkiksi

reippailuhenkinen tartan...


juhlavaihtoehtona satiini...


...ja mihin tahansa sopiva yksivärinen villakangas, esimerkiksi takkiin liitettynä. Tässä Lilli Ann -merkin takkien aina yhtä upeaan tapaan, mutta vastaavanlaisen voisi tehdä tai teettää omaankin sopivan tyyliseen takkiinsa:

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania, etenkin tuo viimeinen. Näinköhän sitä voisi harkita tuollaista pitävänsä. Harkintaan jää jos vastaan kävelee moinen, ihan vielä en teettämään ole menossa.

    VastaaPoista
  2. Vähän ennen tätä postausta törmäsin Pelastusarmeijalla ihan kelpo vintage-keeppiin, ei nyt ihan noin upeaan mutta kuitenkin. Kaikki on mahdollista :)

    VastaaPoista