lauantai 14. tammikuuta 2012

Helppo DIY: pienen rintakorun alusta


Minulla on muutama niin pieni rintaneula, että niille on vaikea löytää paikkaa minkäänlaisessa asussa. (Ruma avain on kuvassa mittakaavan antajana.) Päätin eilen illalla spontaanisti askarrella pari rintakorupohjaa ikään kuin kehyksiksi näille pikkukoruille. Materiaalit löytyivät kotoa.


Mustan pitsikankaan palan olen joskus löytänyt jostain (roskiksesta?). Sen sisällä on pakettipaperia nelinkerroin taiteltuna ja soikeaan muotoon leikattuna - siinä on itse asiassa aika hyvä maitokahvin sävy. Pitsi on kiinnitetty yleisliimalla. Valkoisessa on rusetille ommeltuna päärmättyä pehmeää tylliä (jonkinlaisen ristipistotyön ympäriltä leikattua) ja vanhaa kermanväristä pitsiä, jonka taittelin nelisakaraiselle rusetille. Sopivan muodon löydettyäni ompelin rusetit paikoilleen ja kiinni toisiinsa. Kiinnitykseksi tulee joko hakaneula tai sitten liimaan taustalle vanhan rintanapin, niitä kuitenkin pyörii jossain nurkissa tai sitten voi hakea vaalikojuilta uusia...


Tässä korut kehyksissään. Isompi tausta antaa mahdollisuuden kiinnittää tällainen pikku ihanuus vaikka takkiin ilman että se näyttää vain kärpäsenkakalta kauluksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti