torstai 19. tammikuuta 2012

Uutta lukemista Ruotsista

Olenko joskus ennenkin sanonut, että ruotsalaiset osaavat? Vasta pääsin ihastelemasta väenpaljouden määrää ruotsalaisten vintage-tyylibloggarien tapaamisessa (siitä kirjoitti esimerkiksi Kristina), ja sitten bongasin yhden osallistujan blogista tämän lehden:


Min Boudoir -lehti on tyyli- ja elämäntapalehti pin up -tyyliin, vintageen ja burleskiin hurahtaneille. Pakkohan minun oli tilata oma kappaleeni ja katsoa, mistä on kyse.

Jos oikein ymmärrän, Min Boudoirin taustavoimissa ei ole suurta lehtitaloa, vaan komea kiiltäväpaperinen lehti on lanseerattu intohimoisten harrastajien voimin ja varoin. Kunnioitettava teko! Päätoimittaja Tifa Högberg on burleskitaiteilija ja bloggaa osoitteessa, jossa huomasin lehden mainoksen. Ostamani kappale on lehden marraskuussa ilmestynyt ensimmäinen numero, mutta lehden Facebook-ryhmä kertoi, että kakkonen on jo pian maailmalla.

Min Boudoir ei näytä eikä lukiessa (ainakaan vieraskieliselle lukijalle) tunnu harrastelijapaketilta, vaan mukana on selvästi kohtalaisen ammattitaitoista väkeä - etenkin visuaalisella puolella. Lehti on kauniisti tehty, vai mitä sanotte näistä muotisivuista:Muotijuttujen lisäksi Min Boudoirissa on haastatteluja (burleskitaiteilijoita, pin up -valokuvaaja, pin up -henkisten vaatteiden nettikaupan pitäjä), tyyli- ja kampausvinkkejä, shoppailuopas Malmön kirppiksille ja vintagekauppoihin, jopa ihmissuhde- ja seksipalsta - jonka kysymykset oli ensimmäiseen numeroon hauskasti poimittu 1950-luvun viikkolehdestä! Niin, ja tietysti tavaroita esitteleviä säläpalstoja.Mies luki lehteä olkani yli ja kommentoi, ettei vaikuta ainakaan kovin kulutuskriittiseltä. Ja totta, muotijuttujen vaatteista suurin osa oli uusia, toki vintageakin oli joukossa. Tee itse -vinkkejä, vaatteiden tuunausideoita ja muuta kierrätyspohjaista tavaroiden pyörittelyä ei näkynyt lainkaan. Itse olisin toivonut, että siihen aitoon vanhaan olisi keskitytty enemmän - vaikka ymmärrän tietysti taloudelliset lainalaisuudet lehtien sisällön ja mainostajien kiinnostumisen välillä.

Onnea joka tapauksessa matkaan projektin väelle! Koskahan meillä Suomessa...

edit. Ps. Lehden voi siis tilata Suomeen sen nettisivuilta; maksu hoituu Paypalilla.

2 kommenttia:

  1. Näyttää mielenkiintoiselta lehdeltä! Miksei suomessa ole tollasia !? Tahtoo!

    VastaaPoista
  2. Niinpä, minä sekä lukisin että kirjoittaisin mielelläni!

    VastaaPoista