keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Pitsiraitainnostus

Inspiraatiokuvissani on jo jonkin aikaa pyörinyt vaatteita, joissa on pystysuorat pitsiraidat. Tämä mekkoyksilö on tai oli todennäköisesti myynnissä Etsyssä.


Niinpä päätin muokata uuteen uskoon harmaan neuletakin, jota olen käyttänyt noin joka toinen päivä syksyn ja talven ajan ja joka alkoi tuntua vähän liian tylsältä.


Pitsi on oikeasti vanhaa. Sitä löytyi koko pakallinen mieheni mummun varastoista, kun hän pari vuotta sitten kuoli. Mummu oli sitä lajia, joka säästi kaiken, ja vaikka paljon säästetystä olikin turhaa, joukossa oli myös ihania juttuja - joista on joskus vielä tulossa omakin postauksensa.

Villatakin muokkaaminen pitsiraidoilla on ehkä maailman helpoin vaatetuunaus. Tarvitset mieluista pitsiä pikkuisen yli kaksi kertaa villatakin pituuden verran (sekä kuviokohdistusvaran, jos pitsissä on isot kuviot), neulan ja lankaa. Ompelin itse pitsin kiinni vain päistään ja nappilistan vierestä. Jos se ei pysy muodossaan näin, ompelen myös toisen reunan. Työ vei aikaa puolisen tuntia, ja neljän euron kirppisvillatakki on taas ihan uusi ihanuus.

Pitsiraitatyyliin kuuluu myös viime viikon löytöni, oletettavasti 40-luvun lyhythihainen pusero tummansinistä pilkullista viskoosisatiinia (korjatkaa, fiksummat, jollei tällaista kangaslaatua ole olemassa! mutta joltain sentyyppiselta tämä vaikuttaa).


Tarkoitukseni on esitellä tätä pientä suloista puseroa tarkemmin asukuvassa lähiaikoina. Nämä kuvat on napattu kännykällä, mutta kamera-asia on edennyt ja toivottavasti etenee lisää jo lähipäivinä...

3 kommenttia:

  1. Oi kun hyvä idea toi villatakki, ja hyvältä näyttää... On aina mielessä, että pitäisi tuunata villapaitoja, mutta koskaan en saa tehdyksi. Nyt on ainakin konkreettinen idea :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ina! Tässä on kyllä helppo ja nopea idea, eikä materiaaliakaan tarvi paljon.

    VastaaPoista
  3. just näin. tämä on naisellisuuden ydintä.. pitääkin käydä kirpparilla, sieltä voi löytyä vanhoja käsin tehtyjä pitsejä.

    VastaaPoista