torstai 20. tammikuuta 2011

Kävelypukuja, 1954


Tämä kaunis muotipiirros on ruotsalaisesta Stilmönster Journal -lehdestä, kevätnumerosta 1954. Lehti esittelee tuolloin myytyjä Stil-kaavoja, siksi kuvassa on numerot. Olisipa hauska löytää esimerkiksi oikeanpuoleinen kaava! Toinen oikealta on sama puku edestä päin. Omat taidot tosin eivät riittäisi näin vaikeaan ompeluprojektiin, vaikka teksti lupaa, että puku on helppo ommella.

Kun kuvan klikkaa isommaksi, näkee myös pikkutarkasti piirretyt asusteet. Mustaan kapeahelmaiseen pukuun yhdistetyn hatun alta ei näy hiuskiehkura, vaan hatusta ilmeisesti roikkuu korttipakan ristikuviota muistuttava koru. Pieneen hattuun on kolmessakin asussa yhdistetty isot korvarenkaat. Helppoa, mutta toimivaa.

2 kommenttia:

  1. Ihania! Minulla on melkein tuon oikeanpuoleisen mallinen harmaa tweedpuku, ei noin syvä kaulus, vaan kolminappinen, tai noin pitkä hame, mutta muoto on muutoin samankaltainen. Ehdoton lempivaatteeni.

    Niin ja ehkei se puku ole ihan noin kapea vyötäröltä kuten tuossa kuvassa, vaikka toisaalta noissa piirroksissa on vahvaa liiottelua.

    Isot kovarenkaat pienen hatun kanssa tuo mieleeni elokuvan Sabrina ja Audrey Hepburin asemalaiturilla. Tyylikästä.

    VastaaPoista
  2. Joo, nuo ajan muotipiirrosten vyötäröt ovat usein samaa paksuutta kuin kaula. :O Mutta hyvällä leikkauksella saa kyllä uskomattomia vyötäröefektejä aikaan oikeastikin.

    VastaaPoista