lauantai 8. tammikuuta 2011

Muutama ajatus tulevista posteista sekä kaunis postikortti

Tavoittelin otsikolla vanhan ajan aikakauslehden tyyliä, mutta en tiedä, menikö sinne päinkään. Täällä on ollut meneillään kaikenlaista blogikirjoittamista vaikeuttavaa. Mies on ollut monta päivää kipeänä ja lapsi lomalla ja huomionkipeä, ja näiden juttujen vuoksi kameran hankkiminen on yhä kesken. Eipä ole ollut ketään tervettä asukuvien ottajaakaan.

Haluaisin kirjoittaa niin monesta asiasta. Olemme luistelleet paljon ja olen todistanut, että kellohelma pyörii keski-ikää lähestyvälläkin jääprinsessalla - ja miten itse asiassa kellohame on myös muista kuin kauneussyistä toimiva luisteluvaate. Ja kun sää lauhtui, etsin kaapista tekoturkin ja pitkän palttoon vaihtoehdoksi lyhyen swing coat -mallisen talvitakkini ja keksin siihen saman tien monta erilaista asua - takki on kuin luotu hattuiloitteluihin. Ystäväni kävi kylässä, ja yhteisellä hauskalla ja tuottoisalla iskulla vintageliikkeeseen löysin tummansinisen, pilkullisen ja pitsikoristeisen 1940-luvun puseron sekä kahdet uskomattoman söpöiset nailonhanskat, joista toisissa on pilkkuja ja toisissa röyhelö. Oi!

Mutta kaikista näistä lisää sitten, kun talossa on toimiva kamera. Skanneri sentään toimii, ja skannasin iloksenne uudenvuodenkortin, joka on viettänyt joulunaikaa keittiömme ikkunan jouluasetelmassa.Kortin lähettäjä on lisännyt hieman haparoivalla käsialalla toivotuksen alle tekstin "Hauskaa joulua". Vastaanottaja on "Koulu-tyttö Marjatta M. Anttila, Täällä". Kortti lienee vaihtanut omistajaa koulun kuusijuhlassa joskus 1930-luvulla. Tällaiset pienet aarteet saavat taas muistamaan, että kauniita ja tärkeitä asioita pitää säästää ja vaalia. Ne voivat ilahduttaa jotakuta vielä vuosikymmenten päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti