sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Vappu 1930-luvun Helsingissä


Tässä ollaan Helsingin Kauppatorilla. Kuvassa ei mainita päivämäärää, mutta jäätelökoju ja ilmapallokimppu viittaavat vahvasti vappuun. Päällystakit päällä - osasi se kevät ennenkin oikutella. 1930-luvulla ollaan, sen todistaa paitsi kuvan henkilöiden tyyli, myös kuvan lähde:


Kirjailija Juhani Ahon pojat Heikki Aho ja Björn Soldan pitivät Helsingissä valokuvausliikettä 1920-1940-luvuilla. WSOY julkaisi viime vuonna kaksikon Helsinkiä dokumentoivista kuvista kirjan Kaupunkilaiselämää: näkymiä 1930-luvun Helsinkiin. Omat valokuvani kirjan kuvista eivät ole järin hyviä, mutta tässä pari maistiaista huomattavan nykyaikaisesta linja-autoasemasta sekä rantaelämästä, ehkä Suomenlinnassa.Kaupunkilaiselämää on ennen kaikkea katselukirja, ja koska lyhyehköt tekstiosuudet ovat suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi, tätä voi suositella vaikka lahjaksi ulkomaiselle vintageharrastajakaverille.

Niille, joita 1930-luku kiehtoo ihan erityisesti, voi suositella luettavaksi myös opiskelukaverini Päivin blogia, jossa hän käsittelee 1930-lukuun liittyviä aiheita parhaillaan kirjoittamansa, samaa teemaa käsittelevän tietokirjan sivutuotteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti