maanantai 23. huhtikuuta 2012

Sadepäivän ruusut ja kiitos 80-luvulle


Tätä ruusujen loistoa ei moni pääse näkemään - paitsi täällä - sillä säätila estää taas tehokkaasti keväisissä vaatteissa liikuskelua. Harmi, sillä tämä paita ansaitsisi ehdottomasti lisää näkyvyyttä! Löysin sen pari-kolme kesää sitten Porin Fiinitorilta (montako kertaa olen sanonut, että se on hyvä kirppis?), ja olen yhdistänyt sitä moniin eri hameisiin ja sortseihin.

Paita tuo mieleen myös aiheen, josta minun on pitänyt täällä puhua, nimittäin kertaustyylien hyödyntämisen. Paitani on nimittäin aitoa kasaria, ei suinkaan 50-luvulta, vaikka sekä muoto että kuosi sopivat 50-luvun kesätyyleihin.

Ostin vastikään lähikirppikseltä kasan Burda-lehtiä 1980-luvun lopulta. Osaa lehdistä muistin lainanneeni lukiolaisena Kemin kirjastoautosta ja ommelleeni niistä silloin toppeja ja mekkoja. Samat koot eivät enää täsmää, mutta samat tyylit näyttivät taas niin raikkailta!

Erityisen onnistunut on vuosikerta 1988 jopa juttujen otsikoissa ilmenevine 50-lukuvaikutteineen - kunhan skippaa ne kamalat urheilutyyliset vapaa-ajan vaatteet ja pötkömuotoon perustuvat rouvamallistot. 1980-luvun ompelulehtiä on paljon todennäköisempää löytää kuin aitoja 1950-luvun kaavoja, joten kotiompelijana ilahduin näistä kovasti.

2 kommenttia:

  1. Ooh a suspender skirt, I am loving those right now! You look great, and the combination with that floral blouse is just perfect! :)

    VastaaPoista