lauantai 21. huhtikuuta 2012

Muutama pro-vinkki korkeiden korkojen käyttöön

Olen tilapäisesti huonon tietokoneen äärellä, joten viikonlopun viisaudet syntyvät nyt siteeraamalla ystävääni Siljaa. Silja on upea nainen ja korkkarienkäytön sankari, jonka vakituinen koronkorkeus on 12 senttiä. Koska moni kyselee minultakin, miten pystyn käyttämään omia, yleensä paljon matalampia korkojani, luvan kanssa lainaan täällä Siljan vinkkejä korkojen kanssa toimeen tulemiseen.

"Korkokengät eivät ole epämukavat, jos ne ovat oikean malliset. Oikeanmallinen kenkä istuu hyvin jalassa, mutta oleellisin asia on tässä: koron paikka.

Jos kengissä on korkoa 12 senttiä, koron on oltava sellaisessa kohdassa, että paino jakautuu sille kannassa tasaisesti. Oikean kohdan löytää helpolla testillä: laita kengät jalkaan ja lähde kallistamaan ylävartaloa taaksepäin. Mikäli menetät tasapainosi heti, unohda kengät arkikäytössä ja etsi sellaiset, joilla on tasapainoista seistä.

Toinen tärkeä kohta on päkiä. Jos kengissä seisoo käytännössä varpaisillaan, taatusti sattuu illalla jalkoihin. Jos taas paino jakautuu tasaisesti päkiöille, kengillä kävelee tarvittaessa vaikka kahdeksan tuntia ja jää silti henkiin.


Kolmas juttu on koko: varpaat eivät saa valua kenkien kärkeen eli korkkareissa ei saa olla kasvunvaraa. Jos jalka luistaa, hanki esimerkiksi kantapääpohjallinen tai korkkarisukat eli sukat, joissa on ihan kuin pikkumuksujen sukissa liukuesteet."

Tässäpä viisautta kaikille, jotka haikailevat korkeita korkoja, mutta eivät vielä ole uskaltaneet niitä kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti