maanantai 9. huhtikuuta 2012

Maanantain kolme valintaa: pyöräilemään!

Kävin tänään lenkillä uudella-vanhalla vihreällä pyörälläni. Matkan päämäärä oli kirpputori vain puolentoista kilsan päässä, mutta pyöräilystä ehti silti tulla ihana reipas keväinen olo.

Minun pitää tosin vielä kehittää pyörääni. Siitä puuttuu kori ja soittokello; tarvitsen molempia. Piti sitten tietysti heti selata, mitä vintagemarkkinoilla olisi tarjolla. Tällaisen korin huolisin, varsinkin vihreä-valkoisena:


Soittokelloissakin on eroja: tämä viktoriaaninen on vähän liian vanha omaan pyörääni, mutta jollekulle vielä vanhempaan tyylikauteen mieltyneelle upea koristus.


Tarvitsen myös valon, mutta ihan mieluista en löytänyt. Haluan dynamon; lapsuudesta muistan riittävän hyvin, millaista vauhtia paristoja kuluu. (Minulla oli sellainen pyörään kiinnitettävä taskulamppu, johon sai myös vihreän tai punaisen valon.)

Dynamoa etsiskellessä pyörää voi koristella täysin esteettisistäkin syistä. Vanhat, suomenkieliset merkit ovat hauskoja ja kyllä, niissä on valinnanvaraa, kuten esimerkiksi tässä:


Iloisia pyörälenkkejä!

5 kommenttia:

 1. Dynamo on hyvä, mutta onneksi nykyään pyöränvalot ovat LEDejä, joten paristojakaan ei kulu niin kuin ennen. Mutta ei ne varmaan esim. jatkuvaa kastumista kestä, pitäis muistaa aina irrottaa pyörästä mukaan.

  Hieno on kori!

  VastaaPoista
 2. No kas, toivottavasti joku on myös tajunnut piilottaa ledin tyylikkääseen antiikkikuoreen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onhan joku sen tajunnut: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=retro+led+light+bike ;)

   Poista