perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäistunnelmia


Pitäähän se tämäkin idylli kuvata ennen kuin ensimmäinen maitolasi kaatuu. (sarkastinen, minäkö?) Ulkona ei ole täsmälleen se ilma, jota olisi pääsiäispyhiksi toivonut, mutta minkäs teet. Kuville tämä valo teki tepposet, minun taidoillani koko pöydästä ei saanut minkäänlaista järkevää kuvaa. Siksi pieniä palasia pääsiäisen vintagekattauksesta.


Vanha pääsiäisliina löytyi lähipelastusarmeijalta ja maksoi kaksi euroa. Munien koristelusta ja tipujen kohtalaisen realistisesta kuvauksesta päätellen veikkaan, että tämä on 50-lukua. 60-luvulla tiput olisivat olleet tyylitellympiä, eikö?


Kuoressaan keikkuva tipu, pikkupesä ja komeapyrstöinen, pikkuruinen kukko ovat kirppislöytöjä. Samoin pajunkissojen maljakko, joka kuulemma on ollut vedenpirskotuspullo - asia selvisi jostain monista sivupalkkini ihanista ruotsalaisista vintagesisustusblogeista, valitettavasti en enää muista, mistä. Minun yksilöstäni puuttuu se rei'itetty kansiosa.

Ja sitten. Sanotaan nyt, etten ole harjaantunut leipuri. Koristeetkin tarjoavat vain Siwa ja Dr. Oetker. Mutta hyvältä se maistuu, kuorrutettu porkkanakakku, ja on pääsiäisen värinen. (Tarjotin 1950-luvun Sarvis, turkoosi muoviliina samaa ikää ja muistaakseni Etsy.)


Vinkki muillekin sitrusten välttäjille: korvasin kuorrutteen appelsiinimehun omena-mango-passionnektarilla, ja hyvin toimii. Nauttikaa vapaapäivistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti