torstai 4. joulukuuta 2014

PallopurkkiRiihimäen lasitölkki, boolimaljaksi kauan sitten ostettu, pääsi pitelemään vuoden ensimmäisiä joulupalloja. Pallojahan löytyy tästä taloudesta suunnaton määrä, eivätkä kaikki edes mahtuisi yhteen kuuseen (ehkä ei kahteenkaan), joten purkki on hyvä ratkaisu saada niitä enemmän esiin. Purkissa ei kissakaan pääse näitä raatelemaan - tosin se on niin kuuliainen olento, että viime vuonna ei hyökännyt kertaakaan joulukuusen tai koristeiden kimppuun.

Pallopurkkiin kelpaavat myös vialliset yksilöt. Vanhoissa pehmeissä muovipalloissa on kauniita kuvioita ja värejä, mutta usein myös lommoja, jotka tässä eivät haittaa. Osassa purkkiin päässeistä palloista on ripustuslenkki rikki, tai sitten ne ovat vain niin eri paria muiden kanssa, että kuuseen pääsyä on rajoitettu. Väreistä valitsin samoja kylmiä sävyjä, joita yleensä kuuseenkin haluan, ja jotka kaiken lisäksi sointuvat ikkunalaudan värinokkoseen.


8 kommenttia:

 1. Kokeilemisen arvoinen idea. Tosin meillä taitaa mennä lähes kaikki kuuseen, kun nuoremmat haluavat vielä pienen oman kuusensa. Nuo tosiaan sointuvat hyvin tuon värinokkosen kanssa. Värinokkonen tuo mulle mieleen lapsuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInä pidän värinokkosesta, koska se on selvästi sitkeähenkinen kasvi. Melkein kaikki täällä aina kuolevat, tuo on kukoistanut jo.. no, reilun vuoden kai.

   Poista
  2. Mulla on taito saada kasvit hengiltä, joten tuo sopisi sitten mullekin... Kultaköynnökset sentään ovat ihan kukoistaneet jo muutaman vuoden:)

   Poista
  3. Kannattaa varmaan kokeilla tätäkin, lisääntyy myös helposti pistokkaista. :)

   Poista
 2. Olet varmaankin kerännyt vanhoja joulukoristeita jo vuosia. Itse olen yrittänyt kirppiksiltä etsiskellä noita pehmeämuovisia koristepalloja. Mutta ei niitä ole missään. Vanhoja lasipalloja löysin laatikollisen pari vuotta sitten, mutta muovisista löytyy vain noita kovia modernimpia versioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on monivuotinen keräilykohde. Joka vuosi niitä muutama löytyy lisää, vaikka enää en osta joka ikistä, vain erikoisemmat ja kauniin väriset kelpaavat. Harmi sinänsä, että moni kirppis on ottanut tavakseen pussittaa sekalaiset koristeet eivätkä enää myy irtopalloja 10 snt/kpl kuten aiemmin.

   Poista