tiistai 2. joulukuuta 2014

Jouluvalmisteluja, 1966

Vanhat postimyyntikuvastot ovat aina kiehtovia. Tänä syksynä löysin kirpputorilta pitkästä aikaa yhden, SOK:n joulukuvaston vuodelta 1966. Yleensähän nämä ovat jo kovissa hinnoissa ja pikemminkin antikvariaatti- kuin kirppiskamaa, mutta joskus käy tuuri.


Itse tavaroiden lisäksi kuvastossa on Perheen joulukalenteri, työväline erilaisten joulutöiden aikataulutukseen. Tältä näytti joulunseutu kotitöineen 1960-luvulla:


Nyt ollaan menossa siis viikolla 4 ennen joulua. Taitavat olla kaikki nuo työt vielä tekemättä, lahjakudonnaisten langat jäävätkin hankkimatta. Sen sijaan myöhemmäksi suunniteltu kuusenkoristeiden tarkistus on hoidettu, ja ensimmäiset piparkakut meillä leivottiin niin ikään jo Halloweeniksi. Joulupyykki on muuten asia, johon en ennen tätä listaa ole törmännyt. Joulunalusviikon kalenteritehtävät julkaisen täällä, kun päästään sinne saakka.

Kuvastossa ei ole paljon varsinaista joulutavaraa, mutta pieni valikoima jouluisia liinoja kuitenkin. Vasemmassa yläkulmassa on ruotsalaisen Jerry Roupen suunnittelema Tomteparaden, joka nykyisin on kerätty klassikko ja jonka itsekin haluaisin joulukokoelmaani - hauska sattuma! Tomteparaden muuten maksoi tuolloin 4,30 markkaa.


4 kommenttia:

 1. Voi että miten mahtava ja on muuten ukkoni syntymävuosikin. Iloista keskiviikkoa. <3

  VastaaPoista
 2. En ole myöskään koskaan joulupyykistä kuullut. Vaikka se oli hyvä muistutus varmaan tuokin, jos ei ollut pyykkkonetta, ettei tarvi jouluna isoihin pyykkiprojekteihin ruveta. Kivat nuo joululiinojen kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pyykki oli aika paljon isompi työ aikoinaan...

   Poista