tiistai 23. joulukuuta 2014

Kuusi 2014


Joulukuusi on pystytetty perinteisin menoin, joihin kuuluu esimerkiksi hermoromahduksen partaalle päätyminen kaatumisvaaran vuoksi. Kuusi on puettu lähes kokonaan vanhoihin Weisteen koristeisiin: pehmeät saumapallot ja -kävyt, kovamuoviset kävyt sekä tupsukoristeet ovat tehtaan tuotantoa. Punoskoristeet jäivät lähes kaikki tänä vuonna laatikkoon, samoin köynnökset, mutta uutuutena mukaan pääsivät vanhat joulukuusenkarkit. En tiedä, ovatko nämä kotitekoisia vai tehdasvalmisteisia; söpöjä yhtä kaikki.


^ Foliotötterökoriste ja muutama muukin ovat lapsen valintoja. Vaikka joulukuusi onkin ensisijaisesti minun suunnittelemani, saa toki lapsikin vähän osallistua!

Kissaa ei hirveästi kiinnosta kuusi tänäkään vuonna, mieluummin se nukkuu tuossa viereisessä tuolissa tai katselee puiston tapahtumia.


Kuitenkin jätin ihanat, kallisarvoiset lasikoristeet laatikkoonsa - ihan varmuuden vuoksi - paitsi nämä kolme lintusta, jotka piilotin aivan ylimmille oksille. Linnut ovat tämän vuoden uutuus, ja olen jo kauan etsiskellyt tällaisia. Vanhemmillani on lintupari, joka on hankittu ensimmäiseen yhteiseen joulukuuseen vuonna 1960, siitä voi päätellä näiden ikää.


Nyt tuoksuu kuusen lisäksi jo perunalaatikkokin, ja illalla lapsi saa leipoa viime hetken piparkakkuja. Aatonaattona tapahtuu monenlaista: kävimme lumisella kävelylenkillä vielä kirppikselläkin viime hetken lahjoja etsimässä. Huomenna on jo rauhallisempaa.

16 kommenttia:

 1. Vau, hienolta näyttää. Hyvää joulua sinne Turkuun!

  VastaaPoista
 2. Todella tyylikäs ja kodikas kuusi! Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuusi ❤️ Hyvää joulua !

  VastaaPoista
 4. Ihanaa joukua sinulle ja perheellesi💝

  VastaaPoista
 5. iMeillä oli aikanaan kotona tuollaisia kapeita käpyjä kuusessa:) Nyt meillä on muutama samantapainen, mutta pulleampi. Ovat kai mieheni tädiltä kotoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käpyjä on tehty vuosikymmenien ajan tosi monen mallisia. Tiedän tarkemmin vain näistä saumallisista, jotka ovat ilmeisesti vanhinta ikäkautta (lasikäpyjen lisäksi siis, lasikoristeitahan tehtiin jo 1800-luvulla).

   Poista
 6. Hei!
  Luulen, että kuusenkarkit ovat tehdasvalmisteisia, koska meillä kotona oli täsmälleen samanlaisia joskus 70-luvulla. Ne oli ostettu ihan lähikaupasta ja ekana jouluna niitä jopa maistettiin kuusen riisumisen yhteydessä. Eivät maistuneet MILTÄÄN!
  Loput jätettiinkin suosiolla syömättä & koristamaan tulevien vuosien joulukuusia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olen kuullut moneltakin tämän pettymyksen kuusenkarkkien makuun! Omakohtaisia muistikuvia ei aiheesta ole, mutta nyt en enää aio kokeilla ;)

   Poista
 7. Lapsuudesta muistan nuo kävyt, kuusenkarkit ja linnut. Tosin meillä linnut taisivat olla muovisia. Myös eri maiden lippuja esitellyt lippunauha oli lapsuuteni kuusenkoriste. Samoin nuo saumapallot. Äitini ei ole kuusta laittanut enää vuosiin joten Weisteen tonttuja ja tuikkulyhtyjä lukuunottamatta lapsuuden joulukoristeetkin ovat pysyneet laatikossa kaappien kätköissä jo kauan. Pitäisikin joku kerta pyytää niitä äidiltä nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli lippunauha. Muistan, että minä ja isä halusimme sen kuuseen, äiti suhtautui siihen nyreästi. Nyt olen itse löytänyt vanhan lippunauhan kokoelmaani, mutten halua sitä kuuseen... lapseni varmasti arvostaisi kyllä!

   Poista