lauantai 14. joulukuuta 2013

Paraisilla


Kuvassa on mahdollisesti joulun makein leivos, päärynänmakuisella kreemillä täytetty ihanuus. Joulupukki on jo haukattu pois yhdestä kulmasta. Tällaisia myy Paraisilla Axon kahvila, joka oli jouluasussaan ja soitti vanhaa joulumusiikkia kävelykadun kulkijoille.


Kulkijoita riitti iltapäivän puolella enemmänkin, sillä suntin toisella puolen Vanhalla Malmilla oli joulumarkkinat. Niitä ennen me turistit kävimme tietysti Paraisten kahdella kirppiksellä, jotka sijaitsevat mukavasti melkein toistensa vieressä. Kummempia löytöjä ei tullut, mutta muutaman tunnin matka virkistää mieltä!


Mitään suurta ei markkinoiltakaan ostettu - saaristolaisleipä, saskatoonhilloa ja yksi pieni joululahja - mutta kyllä näissä maisemissa mielellään kulkee ja ihmettelee.


Retrohenkinen olisi löytänyt lahjoja vaikka vanhoilla matkamuistoviireillä ja -merkeillä koristelluista tekstiileistä tai puuleluista, joista erityisen viehättävä oli lossi.Poika ihasteli piparkakkutaloja, jotka olivatkin paljon komeampia kuin meidän kotoinen, vaatimaton, rumahko viritelmämme. Sitten alkoi palella ja piti kiiruhtaa bussipysäkille ja kotiin, jossa iltapäivä sujui rattoisasti kaverin kanssa glögikuppi nenän alla. Kivaa aikaa tämä on, vaikka onkin koko ajan pimeää.

10 kommenttia:

 1. Axon leivokset ovat kyllä sellaisia pommeja, että taatusti ei yhtä enempää pysty syömään - itse en ihan sitä yhtäkään;)
  Ja noilta Paraisten kirppiksiltä kuulemma löytää hyviä miesten vaatteita - pukeutumisestaan tarkan miestyötoverini vaimo on sieltä ostanut miehelleen priimakuntoisia pukuja, puvuntakkeja ja housuja;)

  VastaaPoista
 2. Me söimme tuon puoliksi :) Ja pukeutumisesta tarkka mieheni osti Missionsbodenista punaisen pikkutakin. Poikakin itse asiassa teki mielestään mahtavan löydön, Transformers-kypärän, joka lausuu repliikkejä. Minä itse olin se huonolöytöinen tällä kertaa.

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä kovin viehättävältä paikalta tuo Parainen. Pitänee lisätä se alati kasvavaan visiittilistaan sekin. Hauska idea hyödyntää noita matkamuistoviirejä ja merkkejä.

  VastaaPoista
 4. Parainen on kiva, ihan oikea kaupunki, vaikka onkin pikkuinen. Viiri- ja merkkijuttuja tehdään Puumalat-tuotemerkillä, tarkistin myöhemmin. https://www.facebook.com/Puumalat

  VastaaPoista
 5. Se punainen takki oli kyllä vähän semmoinen hätäostos: punaisia pikkutakkeja oikeaa kokoa näkee aika harvoin, mutta tämä oli hiukan mälsä 90-lukuisesti leikattu. Hinta oli sen verran halpa, että päätin jaksaa kantaa sen kotiin.

  VastaaPoista
 6. Hienot asusteet niin kyllä se toimii!

  VastaaPoista
 7. Tilasin itselleni niiden Turun Retromyyjäisten (ei ehkä ihan oikea nimi, en muista oikeaa) jälkeen laukun Lappeenranta viirillä. Se on tosi hieno ja piristää tätä mälsää lumetonta talvea joka päivä kun käytän sitä. Ystäväni kutsuu näitä "yliolan pikkulaukkuja" mielenterveyspussukoiksi - ei tarvitse huolehtia omaisuudestaan, kulkee aina mukana. �� Tämä pussukka on just sellainen.
  Vähön huonosti ehdin enää lukea blogia, mutta kiitos tästä vuodesta ja onnea toivottavasti monille tuleville vuosille!
  T.Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu itsellesi! Mielenterveyspussukka on hieno termi, ja tapahtuman nimi muuten oli Retrotori :)

   Poista
 8. Tykkään tuosta asustasi kovasti. Tein muuten vastikään itselleni vihreäruutuisen puolihameen. Olen kyllä sellainen vilukissa, että joudun itse pitämään pitkää takkia hameen kanssa.,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Menneiden sukupolvien ratkaisuhan olivat villahousut, mutta itse olen (useimmiten) pärjännyt paksuilla sukkahousuilla, tarvittaessa vaikka kaksi kerrosta päällekkäin.

   Poista